Yandex Metrica

Almanya'da koalisyon krizi: Tüm Avrupa'yı kilitledi! Üçlü masayı Reuters anlattı

Almanya'da koalisyon krizi: Tüm Avrupa'yı kilitledi! Üçlü masayı Reuters anlattı

Angela Merkel'in 16 yıllık iktidarının ardından Olaf Scholz yönetimindeki koalisyon ile krize sürüklenen Almanya'da aksaklıklar devam ediyor. İngiliz gazetesi Reuters, Almanya'daki krizin Avrupa'yı nasıl etkilediğini anlattı.

Dünya

23.01.2024, 20:35

Almanya 16 yıllık Angela Merkel yönetiminin ardından iktidara gelen koalisyon yönetimiyle adeta krize sürüklendi. İngiliz haber ajansı Reuters, üçlü koalisyonun tüm Avrupa'yı etkilediğini ve koalisyonun tarafları arasındaki farklılıkların Avrupa'da kritik kararlar alınmasını geciktirdiğini  aktardı. 

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

KOALİSYON ÜYELERİ KARŞI KARŞIYA

Reuters, Avrupa'nın yaşadığı koalisyon krizinin Şansölye Olaf Scholz'un Sosyal Demokratları ile (SPD), Yeşilleri ve iş dünyası yanlısı Hür Demokratları (FDP) geleneksel kırmızı çizgileri nedeniyle karşı karşıya getirdiğini aktardı ve bu durumun Scholz'ün sert tavizler vermesine sebep olduğunu belirtti. 

İngiliz haber ajansı, Almanya'daki üçlü koalisyonun birlikte çalışmaya çalışsa da koalisyon üyelerinin önceliklerinin krize sebep olduğunu belirtti. 

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

KOALİSYON PROJELERİ GECİKTİRİYOR

Almanya'da geçtiğimiz hafta meydana gelen bir kriz sebebiyle Maliye Bakanı Christian Lindner'in 2024 bütçesinin sunumunu ertelediğine dikkat çene Reuters, bu tür çatlakların Avrupa'nın ekonomisini modernize etmesi için gerekli olan projeleri geciktirdiğini belitti.

Üçlü koalisyon, ayrıca, kamu altyapı yatırımlarının inşasının hızlandırılması, yenilenebilir enerji projelerinde bürokrasinin azaltılması gibi 30'a yakın hükümet girişimini engelliyor. 

Reuters, Alman siyasi sisteminin seçim kaygısı ve koalisyon ortakları arasındaki farklılıklar sebebiyle kilitlendiğini yazarken partilerin gündemlerine yoğunlaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. İngiliz haber ajansı, ayrıca, bölgesel seçimlerdeki yenilginin ardından FDP'nin, seçmen profilini yükseltmek için kendi hükümetinde iç muhalefet gibi hareket etmeye başladığını yazdı.

Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu tespit edildi! Uçtan uca şifreleme şüphelerle dolu! Gazze katliamında WhatsApp'ın payı olduğu... Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN POLİTİKALARINA YANSIYOR

Reuters'ın haberinde "Almanya'daki koalisyon anlaşmazlıkları, ortaklar arasında öfkeye yol açarak Avrupa Birliği'nin politika oluşturma sürecine de yansıyor."  ifadelerine yer verilirken FDP, SDP ve Yeşiller'in kritik konularda karşı karşıya geldiği belirtildi. 

Başbakanlığı elinde tutan SPD ile dışişleri bakanlığına sahip Yeşillerin, kurulması planlanan Ulusal Güvenlik Konseyi'nin yönetimi konusunda anlaşamadığı için projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldıkları vurgulandı.

Üçlü koalisyon arasında ekonomi ve savunma gibi kritik konulardaki görüş ayrılığının, Avrupa Birliği'nin karar alma süreçlerini de etkilediği dikkat çekilen bir diğer husus... Son bir yılda Almanya'nın Ukrayna'ya ağır silah gönderme konusundaki tereddütleri Avrupalı ve NATO ortaklarını da kızdırdığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading