Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Scholz'dan geri adım! Ukrayna'ya silah desteğine yeşil ışık yaktı

Almanya Başbakanı Scholz'dan geri adım! Ukrayna'ya silah desteğine yeşil ışık yaktı

Rusya-Ukrayna savaşında pasif bir duruş sergileyen Almanya'dan yeni bir hamle geldi. Askeri destek vermekte ayak sürten Almanya, Ukrayna'ya 'Gepard' tipi zırhlı uçaksavar tanklar vereceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:11

İkinci ayını dolduran Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Birçok batılı ülke Ukrayna'ya askeri teçhizat sağlarken Almanya bu konuda pasif kalıyordu.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

SCHOLZ SİLAH VERMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz en son yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya silah desteği vermeyeceklerini fakat maddi destek verebilecekleklerini aktarmıştı. 

Bu açıklama Alman muhalefetinde tepkiyle karşılanmış ve Scholz'un puanları bir anda düşmüştü. 

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

SİLAH DESTEĞİNE YEŞİL IŞIK

Son olarak Alman basınında yer alan haberlere göre hükümet, silah üretimi yapan Krauss-Maffei Wegmann'a ordunun stoklarında bulunan ve teknik olarak yenilenmiş Gepard uçaksavar tankların Ukrayna'ya satılması için izin verdi. 

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

KARA SAVUNMASI DA YAPABİLİYOR

Uçaksavar tankların diğer yandan kara unsurlarına karşı da savunma sağlayabildiği ifade edildi. 

Savunma Bakanı Christine Lambrecht'in Ramstein'daki ABD hava üssünde yapılacak savunma bakanları toplantısında silah sevkiyatı konusunu gündeme getireceği aktarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading