Yandex Metrica

ABD ve Avrupa'da panik! Batı kıtlığa mı gidiyor?

ABD ve Avrupa'da panik! Batı kıtlığa mı gidiyor?

İngiltere ile başlayan tedarik zinciri krizi, ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok dünya merkezini etkisi altına alırken, gıda ve diğer tüketim ürünlerini temin etmekte zorlanan insanlar marketlerden eli boş dönüyor. Avrupa'yı "kıtlık" korkusu sardı.

Dünya

23.01.2024, 18:10

ABD, İngiltere, Fransa gibi isimlerin başı çektiği birçok Batı ülkesinde insanlar marketlere gittiğinde boş raflarla karşılaşmaktan bıktı. Raflar boş olmadığında ise yüksek fiyatlar karşılarına çıkıyor. 

Batı medyası bu konudaki haberlerle meşgul. Öyle ki, bir haber, "İhtiyacınız olanı yine mağazada bulamıyor musunuz? Yalnız değilsin." diye başlarken, bir başka haberde 'İnsanlar stok yapıyor' şeklinde farklı bir yakarış görülüyor. Pandeminin başlangıcında da market ve mağaza raflarının boş olduğu fakat bu manzaraların bu defa ondan farklı nedenle yaşandığına dikkat çekiliyor.

Enerji ve tedarik zincirindeki aksamaların krize sürüklediği Avrupa ve ABD'de durum giderek ciddileşiyor. İngiltere'de tır şofötü eksikliği nedeniyle yaşanan aksamaları çözmek için ordu devreye girmişti. Gelişmenin bir benzeri ABD'de de yaşanacak gibi görünüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine yöneltilen "Tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım." diyerek yanıt vermişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading