Yandex Metrica

ABD ölümcül soğukla mücadele ederken İngiltere son 364 yılın en sıcak günlerini yaşadı

ABD ölümcül soğukla mücadele ederken İngiltere son 364 yılın en sıcak günlerini yaşadı

Kuzey Amerika'da tarihin en ölümcül soğuk hava ve kar fırtınası yaşanırken, İngilter'de 'en sıcak yıl' yaşanıyor. İngiltere'nin ulusal meteoroloji servisi Met Office, 2022 yılına dair geçici verileri yayımlayarak, ülkede 139 yıllık ortalama sıcaklık rekoru kırıldığını, orta kesimde ise 364 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 20:14

ABD ve Kanada tarihin en ölümcül soğuk havasıyla boğuşurken İngiltere'de ulusal meteoroloji servisi Met Office tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde en sıcak yılın yaşandığını duyruldu.

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

364 YILIN EN SICAK YILI

Met Office internet sitesinden yapılan açıklamada, İngiltere genelinde en yüksek yıllık ortalama sıcaklığın görüldüğü 2022'nin, 2014'teki ortalama 9,88 derecelik rekoru aşması beklendiği belirtildi. İngiltere'nin orta kesiminde 364 yılın en sıcak yılı olarak tespit edildi.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

AŞIRI SICAKLAR HAYATI FELÇ ETTİ

İngiltere'nin orta kesiminde 2022 yılında aralık ayının dışında her ay sıcaklık ortalamasının üzerinde seyretti. Ülkede yazın ilk kez 40 dereceyi aşan sıcaklıklar hayatı felç etti.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE ÖNCEKİ REKORUNU AŞTI

40,3 derece ile en yüksek sıcaklığın kaydedildiği Coningsby ve Lincolnshire, önceki İngiltere rekorunu 1,6 derece aştı. Met Office, temmuz ayındaki aşırı sıcaklık nedeniyle ilk kırmızı uyarısını yayımladı.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

KURAKLIK HAD SAFHADA

Rekor kıran sıcaklıkların yanı sıra 2022 için en dikkat çekici noktalardan biri de kurak koşullar oldu. Ocak başındaki ve şubat sonundaki kısa dönemler dışında, İngiltere'nin toplam yağış birikimi yıl boyunca ortalamanın altında seyretti. 2022 için nihai rakamlar yılın sonunda açıklanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading