Yandex Metrica

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları devam edecek

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları devam edecek

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin İran'a yönelik yaptırımlarına dair devam edeceğini açıkladı ve İran'la yaptıkları dolaylı görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Dünya

23.01.2024, 17:32

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanlığının 2021 mali yılı bütçesine ilişkin Senato Dış İlişkiler Komitesinde değerlendirmelerde İran'a yönelik yaptırımlar konusuna dair yeni bir açıklama yaptı.

Eğer İran nükleer anlaşmasına dönülürse bazı yaptırımların kaldırılmasından sonra bile ABD'nin Tahran yönetimine uyguladığı yüzlerce yaptırımın yürürlükte kalmaya devam edeceğini söyleyen Blinken, 2015'te imzalanan ve Ortak Kapsamlı Eylem Planı (OKEP) olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasına karşılıklı yeniden dönme konusunda İran ile yaptıkları dolaylı görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Antony Blinken, "Şu aşamada İran'ın yeniden anlaşmaya dönmek için yapılması gerekenleri yapmaya istekli ve kabiliyetli olup olmadığını bilmiyoruz. Yani bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz." dedi. Her iki tarafın yeniden anlaşmaya dönmesiyle ABD'nin anlaşma kapsamına giren yaptırımları kaldıracağını ifade eden Blinken, İran'ın "bölgedeki kötü niyetli faaliyetleriyle" mücadele etmek üzere getirilen yaptırımların kaldırılmayacağını söyledi.

BUNLAR, İRAN'IN DAVRANIŞI DEĞİŞMEDİKÇE YÜRÜRLÜKTE KALACAK

Blinken, "OKEP'e dönmesi durumunda bile (Eski ABD Başkanı) Trump yönetimi tarafından uygulanan yaptırımlar da dahil olmak üzere yüzlerce yaptırım yürürlükte kalmaya devam edecek. Bunlar, İran'ın davranışı değişmedikçe yürürlükte kalacaklar." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading