Yandex Metrica

ABD'li senatör Türkiye'yi Blinken'a şikayet etti: 'F-16'yı hak etmiyorlar'

Türkiye düşmanı açıklamalarıyla tanınan ABD'li senatör Bob Menendez, Türkiye'yi ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a şikayet etti. Menendez, Türkiye için 'F-16 almayı hak etmiyorlar' dedi.

Dünya

01.02.2024, 04:31

ABD'li Senatör Bob Menendez, Türkiye'yi ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a şikayet etti. Geçmişte Türkiyeye F-16 satışı ve modernizaayonunu engellemek için mücadele edeceğine dair söz veren Menendez, Blinken'a 'Türkiye F-16 almayı hak etmiyor' dedi. 

Türkiye'nin komşu ülkelerin havasaasını ve karasularını ihlal ettiğini iddia etti. Patriotların verilmemesinden dolayı Türkiye'nin S-400 almasını gündeme getiren Menendez, Türkiye'nin Ukrayna Savaşı'ndaki arabulucu rolünden de rahatsız olduğuğunu belirtti.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ SENATÖRÜN AYASOFYA HAZIMSIZLIĞI

Menendez, ayrıca, 'UNESCO taahhütlerini ihlal ederek kim bir kiliseyi camiye çevirdi?' sözleri ile Ayasofya Camii konusundaki rahatsızlığını da gündeme getirdi.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki uzantısı SDG'ye olan desteklerini bir kez daha dile getiren Menedez, Irak ve Suriye'de yürütülen terör operasyonlarını hedef aldı. Terör suçlarından tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz etti.

Menendez, bu şartlar altında Türkiye'nin F-16 almayı hak etmediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading