Yandex Metrica

ABD Dışişlerinden F-16 satışı açıklaması: Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz

ABD Dışişlerinden F-16 satışı açıklaması: Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'ye F-16 satışına kısıtlayıcı koşullar getiren maddelerin savunma bütçesinin nihai metninden çıkarılmasına ilişkin konuştu. Ned Price, yaptığı açıklamada "Türkiye önemli bir NATO müttefiki, önemli bir güvenlik ortağıdır. Savunma kapasitelerimizin entegre edilmesi ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlu tehditlerle başa çıkmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak istiyoruz" dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:09

Türkiye ile ABD arasında yılan hikayesine dönen F-16 alımı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'ye F-16 satışını koşullara bağlayan maddeler savunma bütçe yasasından çıkarıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD'nin F-16 kararına ilişkin yaptığı açıklamada ''Bir an önce nihayete ulaşması gerekiyor'' şeklinde açıklama yaptı. ABD Dışişlerinden Türkiye'ye F-16 satışı yorumuyla ilgili açıklama geldi.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ŞEYLERİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ''

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Elbette Türkiye önemli bir NATO müttefiki, önemli bir güvenlik ortağıdır. Savunma kapasitelerimizin entegre edilmesi ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlu tehditlerle başa çıkmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak istiyoruz. Hiçbir NATO müttefiki kendi topraklarında bizim Türk müttefiklerimizden daha fazla terör saldırısına maruz kalmamıştır. Dolayısıyla güvenlik alanındaki işbirliğimiz bizim için büyük önem taşıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, yazın Madrid'de NATO Zirvesi'nde bir araya geldiklerinde bu konuyu ele aldıklarına dikkat çeken Price, daha alt seviyelerde de görüşmelerin olduğunu ve ABD Dışişlerinin Kongre ile bu konuyu konuştuğunu kaydetti.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

MENDEZ SATIŞI ENGELLEYECEK Mİ?

Yunan medyasında bir gazetecinin Rum ve Ermeni lobilerine yakınlığıyla bilinen New Jersey Senatörü Bob Menendez'in Türkiye'ye F-16 satışlarını engelleyeceğine ilişkin açıklamasını sorması üzerine Price, Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı durumunda bulunduğunu ve NATO içerisinde en fazla tehditle karşı karşıya kalan ülke olduğunu söyledi.

Price, "Elbette Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olarak rolünü sürdürmesi için ihtiyaç duyduğu savunma yeteneklerine sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Bill Gates açıkladı: Yapay zeka bu 3 mesleği ele geçiremeyecek Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİ SORULDU

Yunan gazetecinin "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Yunanistan'a saldıracaklarını söyledi. Buna izin verecek misiniz?" şeklindeki iddiasına karşılık ise Price, "NATO müttefiklerimiz arasındaki herhangi bir anlaşmazlığın diplomatik olarak çözülmesini istiyoruz. Yunanistan önemli bir müttefiktir. Türkiye önemli bir müttefiktir." yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading