Yandex Metrica

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını bilmiyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını bilmiyoruz'

ABD Dışişleri bakanı Blinken, İsrail'in Refah kentini işgal etmesine karşı olduklarını bildirerek "Elimizde Refah operasyonu için bir tarih yok, en azından İsraillilerin bize ilettiği bir tarih yok." dedi.

Dünya

22.04.2024, 11:42

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron başkent Washington'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen ikili Gazze'deki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Blinken, İsrail'in Refah'ı işgal etmesine karşı olduklarını yşneleyerek bununla ilgili İsrailli muhataplarıyla görüşmeye devam ettiklerini söyledi. İsrail Başnakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a düzenlenecek kara operasyonunun tarihinin belli olduğuna yönelik açıklamasına değinen Blinken, "Elimizde Refah operasyonu için bir tarih yok, en azından İsraillilerin bize ilettiği bir tarih yok." dedi.

ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe gömdü! ABD doları olmadan 260 milyar dolarlık ticaret! BRICS doları tarihe... Haberi Görüntüle

"ÖNCE BİZİMLE GÖRÜŞECEKLER"

İsrailli heyetin gelecek hafta Washington'a gelebileceğini söyleyen ABD'li bakan, bölgedeki sivillerin İsrail tarafından korunmasının gerekli olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirtti. Blinken, kendilerinin İsrailli heyetle görüşme yapmadan Refah'a saldırı beklemediklerini sözlerine ekledi. 

Gazze'ye giren insani yrdım tırlarının sayısının arıtılmasına izin verilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Blinken, yardımların artarak devam etmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi. Blinken, önceliklerinin İsrail'le Hamas arasında ateşkes sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların kolayca Gazze'ye girebilmesi olduğunu bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading