Yandex Metrica

ABD'de Müslüman mezarlığını kundaklamak istediler

ABD'de Müslüman mezarlığını kundaklamak istediler

ABD’nin Minnesota eyaletinde Müslüman mezarlığına kundaklama girişiminde bulunuldu. Minnesota Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Ceylani Hüseyin söz konusu olayın nefret suçu kapsamında araştırılması talebinde bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Minnesota Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR-MN) tarafından yapılan açıklamada, eyaletin Castle Rock kasabasında bulunan “Mağfiret Mezarlığı”na kundaklama girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce mezarlıkta bulunan yapının içine yaklaşık 30 kadar eski araç tekerliği bırakıldığı ve yangın çıkarmak için içerideki gaz hattının kesildiği bilgisi paylaşıldı.

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

YANGIN ENGELLENDİ

CAIR-MN Başkanı Ceylani Hüseyin, gaz kokusunun rapor edilmesi üzerine olası bir patlama ve yangının önüne geçildiğini ifade ederek “FBI dahil yerel, eyalet ve federal kuvvetlerin Müslüman bir kuruma yönelik bu başarısız kundaklama saldırısını nefret suçu kapsamında araştırmaya çağırıyoruz” dedi.

Hüseyin, Mağfiret Mezarlığı'nın Ağustos 2017 tarihinde de tahrip edildiği bilgisini paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading