Yandex Metrica

ABD'de feci uçak kazası! Uçak küle döndü

ABD'de feci uçak kazası! Uçak küle döndü

ABD'de feci bir uçak kazası meydana geldi. Teksas'ta pistten çıkan uçak, bariyerlere çarpıp alev alırken, neyseki içinde bulunan 21 kişi sağ olarak kurtuldu.

Dünya

23.01.2024, 18:09

ABD'nin Teksas eyaletinde, beyzbol maçı izlemeye gitmek üzere Boston'a yola çıkan 18 yolcu ve 3 mürettebatın bulunduğu uçak, pistten çıkarak bariyerlere çarpınca alev aldı. Alev alan uçaktan kurtarılırken, yangın sonrası uçak küle döndü.

Teksas Halk Güvenliği İdaresi açıklama yaparak, içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan özel  uçağın Houston'dan Boston’a gitmek için havalanmaya çalıştığı sırada pistten çıktığı ve bariyerlere çarptıktan sonra alev aldığı belirtti. 18 yolcu ve 3 mürettebatın, yanan MD-87 tipi uçaktan güvenli şekilde çıkarıldığı ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği ifade edildi.

Uçağın kuyruk kısmı dışında tamamen yandığı görülürken, yalnızca iki yolcunun bel ağrısı ve solunum zorluğu şikayetleri ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bir iş insanına kayıtlı olduğu belirtilen uçakta bulunan yolcuların Boston'a beyzbol maçı izlemek amacıyla yola çıktığı kaydedilirken, yolcular arasında bir de 10 yaşında çocuk bulunuyordo. 

Teksas Halk Güvenliği İdaresi Sözcüsü Stephen Woodward, 'Bu güzel bir gün, birçok insan için kutlanması gereken bir gün.' ifadesini kullandı. ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA) kazayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading