Yandex Metrica

ABD Başkanı Biden'dan El-Kaide lideri Zevahiri'nin öldürülmesine ilk yorum

ABD Başkanı Biden'dan El-Kaide lideri Zevahiri'nin öldürülmesine ilk yorum

El-Kaide lideri Eymen El Zevahiri, Afganistan'da düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. ABD Başkanı Biden, "Zevahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Emri ben verdim. Bu terörist lider artık yok" diye konuştu.

Dünya

23.01.2024, 19:37

El-Kaide lideri Eymen El Zevahiri, Afganistan'da düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden da  El-Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin Afganistan'da düzenlenen hava saldırısı ile öldürüldüğünü açıkladı. 

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

İHA İLE HAVA OPERASYONU

Beyaz Saray bahçesinde kameraların karşısına geçen Biden, Zavahiri’nin Kabil’de ailesi ile saklandığının tespit edildiğini ve kendisinin onayı ile pazar günü insansız hava aracı ile operasyon düzenlendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

''BU TERÖRİST LİDER ARTIK YOK''

Biden, "Zavahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok." diye konuştu.

Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Batı Trakya'da Türk azınlığın hakları çiğnenirken Miçotakis hukukun üstünlüğüyle övünüyor Haberi Görüntüle

''ADALET YERİNE GELDİ''

Zavahiri’ye yönelik operasyon ile "adalet"in yerine getirildiğini kaydeden Biden, 11 Eylül 2001 saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine de rahatlama sağlandığını ifade etti.

ABD, 11 Eylül saldırısının planlayıcılarından Zevahiri’nin başına 25 milyon dolar ödül koymuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

''ABD SİZİ BULUR VE ÇIKARIR''

Biden, "Bu gece bir kez daha netleştiriyoruz ki ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, ABD sizi bulur ve çıkarır." dedi.

Zavahiri'ye yönelik operasyonu "bir başarı" olarak niteleyen Biden, ABD istihbarat birimlerine de bu konudaki "olağanüstü ısrarları ve becerileri" dolayısıyla teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading