Yandex Metrica

Sitede Ara

AB, 305 milyon doz aşı hibe etti

AB, 305 milyon doz aşı hibe etti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin bugüne kadar ihtiyacı olan ülkelere 350 milyon doz aşı bağışladığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:02

Von der Leyen, Avrupa Birliği’nin paylaştığı aşılar hakkında açıklamada bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

350 MİLYON DOZ BAĞIŞTA BULUNDU

Tüm dünyada Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 300 milyon dozdan fazla aşı paylaştıklarını ifade eden von der Leyen, bu aşıların orta ve düşük gelirli ülkelere gönderildiğini sözlerine ekledi.

Von der Leyen, Avrupa Birliği ülkelerinin ikili hibeler şeklinde de Batı Balkan ülkeleri gibi bazı komşu ülkelere 45 milyon doz bağışta bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Haberi Görüntüle

"DAHA FAZLASINI DA YAPACAĞIZ"

Şuana kadar dünya nüfusunun yüzde 44'ünün aşılandığını dile getiren Von der Leyen, "Aşılamalar için gerekli dozların büyük bölümü ya Avrupa'dan ihraç edildi ya da Avrupa ülkelerince paylaşıldı. Daha fazlasını da yapacağız." dedi.

Von der Leyen, Afrika ülkelerinde aşı uygulamalarının hızlanması için daha fazla çabalayacaklarını belirterek, "Hedefimiz dünya nüfusunun yüzde 70'inin gelecek yılın ortasına kadar aşılanmış olması." ifadesini kullandı.

AB, en büyük aşı ve ilaç üreticileri arasında bulunuyor. AB'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), şu ana kadar AB ülkelerinde BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmalarınca üretilen aşıların kullanımına izin veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading