Yandex Metrica

80 bin Filistinli ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı!

80 bin Filistinli ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı!

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren ''Soykırım'' uyguladığı Filistinliler, en zor ramazan ayını geçiriyorlar. 80 bin Filistinli, işgalci İsrail'in tüm saldırılarına rağmen Mescid-i Aksa'da ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı.

Dünya

28.03.2024, 05:38

İşgal altındaki Batı Şeria'dan Kudüs'e ilerlemek isteyen masum Filistinliler, Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Kalendiya kontrol noktası ve ''300'' isimli kontrol noktasında uzun kuyruklar oluşturdu. İşgalci İsrail'in sabah saatlerinden itibaren birçok noktaya asker ve polis konuşlandırarak Filistinlilerin Kudüs'e girmesi engellenmeye çalıştı. Ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen 80 bin Filistinli, İsrail'in zulmü ile karşı karşıya kaldı.

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da yaşayan 50 yaş üstü kadınların ve 55 yaş üstü erkeklerin cuma günleri Mescid-i Aksa'da ibadet etmek için özel izin almaları gerektiğini açıklamıştı. Ramallah kentinden gelen Ranya Ebu Safiye (48) AA muhabirine konuştu.

Ebu Safiye, ''Kudüs şehrine girip ibadet etmek için her yıl Ramazan ayını bekliyoruz ama uygulanan kısıtlamalar nedeniyle engelleniyoruz. Biz sadece namaz kılmak için geldik. Hareket özgürlüğü nerede, ibadet özgürlüğü nerede?'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Ebu Safiye, ''yeni bir gerçeklik dayatmak ve kontrol etmek amacıyla Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs kentini Müslümanlardan boşaltmaya çalıştığını'' ifade etti.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

80 BİN FİLİSTİNLİ RAMAZAN AYININ İLK CUMA NAMAZINI MESCİD-İ AKSA'DA KILDI!

Siyonistlerin çıkardığı türlü zorluklara ve engellemelere rağmen, 80 bin Filistinli ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Mescid-i Aksa'nın yolunu tuttu.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada;''80 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.'' ifadeleri yer aldı. Mescid-i Aksa'da kılınan Cuma namazının ardından İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

REFAH KENTİNDEKİLER YIKILAN CAMİİNİN ENKAZINDA CUMA NAMAZINI KILDI!

Gazze'nin Refah şehrinde işgalci İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda yıkılan Faruk Camii'nin enkazında binlerce Filistinli ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading