Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Sabah'ı kabul etti! Masada Gazze dahil birçok başlık var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Sabah'ı kabul etti! Masada Gazze dahil birçok başlık var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri El Sabah'ı Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşıladı. Ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Kuveyt Emiri Sabah'ın ziyareti çerçevesinde yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra 8 aydır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki durum ele alınacak. Ayrıca dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmeler de masaya yatırılacak.

Gündem

19.05.2024, 15:37

Yoğun diplomasi mesaisine kaldığı yerden devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşıladı.

Havalalındaki karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ankara Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

Kuveyt emiri Es Sabah için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama töreni düzenlendi. İki lider buradaki töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Devlet Nişanı Tevcih ve Anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan, Kuveyt Emiri Es Sabah onuruna resmi akşam yemeği verecek. 

Dışişleri duyurdu: İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi Mehmet Paçacı oldu Dışişleri duyurdu: İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi Mehmet Paçacı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

Kuveyt Emiri Sabah'ın ziyareti çerçevesinde yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra 8 aydır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki durum ele alınacak. Ayrıca dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmeler de masaya yatırılacak.

Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

İki ülkenin ortak pozisyona sahip bulunduğu İsrail-Filistin meselesi, bölgesel anlamda ele alınacak en önemli konu olarak görülüyor. Görüşmede diğer bir gündem maddesi ise ticaret, savunma sanayisi, turizm ve yatırım gibi konuların olacak. Kuveyt'le ekonomi, ticaret, inşaat, sağlık, turizm, enerji ve savunma sanayisi gibi alanlarda mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda taraflar arasında yeni anlaşmalar imzalanacak.

Son dakika... Türkiye'den Reisi açıklaması: 'Her türlü destek için harekete geçilmiştir' Son dakika... Türkiye'den Reisi açıklaması: 'Her türlü destek için harekete... Haberi Görüntüle

7 YIL SONRA BİR İLK

Öte yandan 16 Aralık 2023 yılında göreve başlayan Kuveyt Emiri Sabah, Arap dünyası haricinde ilk yurt dışı resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde düzenlenenk ziyaret, 7 yıl aradan sonra Kuveyt’ten Türkiye'ye emir düzeyindeki ilk ziyaret niteliğini taşıyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading