Yandex Metrica

Twitter geri adım attı! 2019 yılında getirdiği yasağı kaldırıyor

Twitter geri adım attı! 2019 yılında getirdiği yasağı kaldırıyor

Twitter 2019 yılında politikacıların ve kuruluşların adayları destekleyen, oy pusulası önlemlerini destekleyen veya bağış isteyen reklamların yayınlamasını engellemişti. Şirket daha önce koyduğu bu yasağı geri getirme kararı aldı. 

Teknoloji

23.01.2024, 20:16

Son zamanlarda güncellemeler ve kurallarla gündeme gelen Twitter, siyasi ve dava temelli reklamlara yasak getirmişti. Şirket daha önce kaldırdığı bu yasağı geri alma kararı verdi.Twitter Güvenlik hesabı aracılığıyla bu reklamcılık kurallarını gevşetecek.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

SİYASİ REKLAMLAR YASAKLANDI 

2019 yılında alınan kararla hemen hemen tüm siyasi reklamlar yasaklandı ve iklim değişikliği veya kürtaj gibi konuları işleyen amaca dayalı reklamlar çeşitli kısıtlamalara tabi tutuldu.
Bu tweetlerin özel kitlelere ve yaş gruplarına pazarlanması yasaklandı ve konulara ilişkin farkındalığın artırılmasına izin verilirken, belirli mevzuat için savunuculuk yapılmasına izin verilmedi.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle


ELON MUSK'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇAĞRILARI ETKİLİ OLMUŞ OLABİLİR 

Duyuru yapan Twitter, reklam kuralları hakkında ayrıntıya girmedi, bunun yerine planın “TV ve diğer medya kuruluşlarının” siyasi reklamcılık standartlarına daha uygun hale getirmeyi amaçladığı ifade edildi. Bunun ne anlama geldiği tam olarak açık olmasa da Elon Musk’ın ifade özgürlüğü çağrıları kararda etkili olabileceği düşünülüyor. Sosyal medya platformunun tabi olmayabileceği siyasi reklamcılıkla ilgili belirli FCC kurallarına uyması gerektiğini belirtmekte fayda var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading