Yandex Metrica

Twitter'da yeni dönem: Makale ve olumsuz oy özellikleri devreye giriyor

Twitter'da yeni dönem: Makale ve olumsuz oy özellikleri devreye giriyor

Migro-blog platformu Twitter, karakter sınırının esnetilmesi sonrası çok önemli bir özelliği daha devreye sokuyor: Kullanıcılar burada artık uzun makaleler yazabilecek. Ayrıca olumsuz oy özelliği de devreye sokulacak.

Teknoloji

23.01.2024, 18:45

Dünya genelinde 330 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Twitter, yeni özellikleri kullanıma sokmaya hazırlanıyor. 

2017 yılına kadar 140 karakterlik mesaj paylaşmaya izin veren, sonrasında karakter sayısını 280'e çıkaran platform önümüzdeki günlerde 'makale' özelliğini aktive edecek

Kullanıcıların yazdığı uzun metinleri paylaşmalarını sağlayacak 'Twitter Articles' pek çok mini-blog yazarını da flood/dizi hazırlama zahmetinden kurtaracak.

Paylaşılan uzun metinlere fotoğraf ve vidyo eklenebileceği sanılıyor. 'Makale' hamlesinin ardından bir yeniliği daha duyuran sosyal paylaşım sitesi, yakında 'olumsuz oy' sistemini de devreye sokacak. 

Bu sistemle birlikte kullanıcılar tweet'leri beğenmek yerine olumsuz oy da kullanabilecekler. İlk etapta web kullanıcıları için hayata geçirilen özellik çok yakında iOS ve Android uygulamalarında da aktif olacak. 

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

SONUÇLAR HERKESE AÇIK DEĞİL

Twitter, 'downvote' (olumsuz oy) özelliğini daha çok kullanıcıların ilgili konudan alakasız yanıtlarda kullanacağı bir buton olarak görüyor. Bu nedenle tweetin aldığı toplam olumsuz oy sayısı herkese açık olmayacak.

Twitter, şu ana kadar deneyin sonuçlarının, kullanıcıların rahatsız edici veya alakasız buldukları yanıtları reddettiğini tespit ettiğini söyledi. 

Twitter yetkilileri "Bu deney aynı zamanda, insanların görmek istemedikleri içerikleri işaretlemek için en sık kullanılan yol olduğunu da ortaya çıkardı" şeklinde açıklama yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading