Yandex Metrica

Tüm dünyayı etkisi altına almıştı! Yapay zeka ChatGPT ABD'de yasaklandı

Tüm dünyayı etkisi altına almıştı! Yapay zeka ChatGPT ABD'de yasaklandı

İlk çıktığı günden bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, New York Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla yasaklandı. Teknolojinin merkezi olarak kabul edilen ABD'de alınan bu karar teknoloji meraklılarını harekete geçirdi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:16

San Francisco'da faaliyet gösteren yapay zeka şirketi OpenAI tarafından geliştirilen ve faaliyete geçtiği günden bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan ChatGPT isimli yapay zeka robotu, New York Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla birlikte okullarda yasaklandı. ChatGPT'nin Google'ı tahdından edeceği düşünülüyordu.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

İÇERİK GÜVENLİĞİ VE DOĞRULUĞU KESİN DEĞİL

New York Şehri Eğitim Departmanı, yapay zeka tabanlı robotun öğrencilerin eğitimine zarar vereceği endişesiyle ChatGPT'yi yasakladı. Artık New York'ta bulunan okulların bünyesindeki ağlarda ve cihazlarda robota erişilemeyecek. Departman sözcüsü Jenna Lyle'a göre içeriğin güvenliği ve doğruluğu kesin olmadığından böyle bir karar alındı.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

SORULARI İNSAN BENZERİ BİR DİLDE YANITLIYOR

Lyle, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu kararın başka şehirlerde de alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Ancak pek çok eğitimciye göre bu yapay zeka, öğrencilerin düşünme ve problem çözme gibi yeteneklerini geliştirmelerini engelliyor. ChatGPT'nin en belirgin özellikleri herkesin erişim sağlayabilmesi ve soruları insan benzeri bir dilde yanıtlayabilmesi. Araç yalnızca internette bulunan verileri kullanarak çok çeşitli konularda tartışabiliyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

YANITLARINDA CİNSİYETÇİLİK, IRKÇILIK VE YANLIŞLIKLAR VAR

Ancak ChatGPT, yeni nesil yapay zeka dil sistemlerinin hepsinde bulunan ortak hataları da barındırıyor. Yalnızca internet üzerinde bulunan verileri kullandığı için, yanıtlarında sıklıkla cinsiyetçilik ve ırkçılık gibi yargıları içeriyor. Ayrıca pek çok konuda yanlış cevap verebiliyor. Bu sebeple pek çok eğitimci ChatGPT gibi yapay zekaların eğitimde kullanılmasından endişe duyuyor.

Bu görüş bir yana, bir başka kesimin düşüncesi ise gelecekte ChatGPT'nin de Wikipedia gibi geçmiş teknolojilere benzer bir şekilde eğitime adapte olabileceği. Yine de bu teknolojilerin ilerlemesi zaman alacak gibi gözüküyor. Bu nedenle yakın zamandaki yapay zeka destekli ödevlerin yasaklanması gibi önlemler muhtemel.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading