Yandex Metrica

TikTok’tan flaş hamle: Yüzlerce kişiyi işten çıkartıyor!

TikTok’tan flaş hamle: Yüzlerce kişiyi işten çıkartıyor!

Dünyada milyonlar tarafından kullanılan sosyal medya devi TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance, maliyet düşürme önlemi için yüzlerce kişinin işine son verdi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:16

Son zamanlarda ortaya çıkan birçok olaylar teknoloji devlerinde aynı oranda etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde Google, Meta, Apple ve Tesla gibi dev şirketler, çalışan sayısını azaltma kararı aldığını duyurmuştu. Gerekçeleri ise ekonomik sorunlar olduğu iddia edilmişti. Bugün ise dünyada milyonlar tarafından kullanılan TikTok uygulamasının ana şirketi ByteDance, flaş karar aldı.

South China Morning Post'un haberi doğrultusunda, dünyada milyonlarda kullanıcısı olan video uygulaması TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance, şirket maliyetlerini düşürme önleminin bir parçası olarak 2022'nin sonunda birden fazla departmanda yüzlerce çalışanını işten çıkardığı öğrenildi.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

İŞ GÜÇLERİ AZALTILDI

SCMP'nin kaynaklara dayandırdığı gelişmeler doğrultusunda, günlük yaklaşık 600 milyon kullanıcıya sahip TikTok'un Çin'deki eş değeri Douyin'de ve şirketin oyun ve emlak operasyonlarında işten çok sayıda kişiyi çıkartmalar yapıldı.

Verilen rapor doğrultusunda işten çıkarmalar, ByteDance'in işgücünün küçük bir yüzdesini temsil etmekte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading