Yandex Metrica

Sakın bunları yapmayın

Sakın bunları yapmayın

Hackerların yeni tuzağını okuyunca çok şaşıracaksınız. O mesaja sakın cevap vermeyin ve bağlantıya tıklamayın.

Teknoloji

23.01.2024, 17:30

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a dair her geçen gün kafa karıştıran iddilar gelmeye devam ediyor. İngiliz Express gazetesinde yer alan bir habere göre bir WhatsApp kullanıcısı, Twitter'da yaptığı paylaşımda ailesinden 3 kişinin Whatsapp üzerinden korsanların tuzağına düşerek, uygulamaya erişimlerini kaybettiklerini şu şekilde paylaştı:

"Bu sabah ailemden 3 kişi WhatsApp'larına erişimlerini kaybetti! Bilgisayar korsanları, WA üzerinden bir doğrulama kodu içeren kısa mesaj, ardından da tanıdığınız birinden çaresizce koda ihtiyaç duyduklarını söyleyen bir WhatsApp mesajı gönderiyorlar. Kodu göndermeyin, bağlantıya da tıklamayın."

PEKİ BU YÖNTEM TAM OLARAK NASIL İŞLİYOR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELER?
Çok basit bir işlem döngüsü gibi görünse de sonucu bakımından oldukça tehlikeli. Çünkü olaylar zinciri bir arkadaşınız ya da tanıdığınız birinden gelmiş gibi görünen sıradan bir mesajla başlıyor: "Merhaba, afedersin sana yanlışlıkla 6 haneli bir kod gönderdim, lütfen onu bana iletir misin?"

İlk bakışta bu size zararsızmış gibi görünebilir, fakat korsanların hesabınıza erişmesinin kolay bir yoludur. Evet, farkında olmayabilirsiniz, ama akıllı telefonunuzu her yükselttmenizde WhatsApp, size erişim izni vermeden önce telefon numaranıza yollayacağı bir kodla kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir. İşte asıl kilit nokta burası. Çünkü bu aşamada bilgisayar korsanlarının hesabınıza erişmek için kullanmaları gereken altı basamaklı kod da budur. Korsanlar bu koda eriştiği zaman uygulamayı ele geçirmiş oluyor. Bu durumda siz de hesabınıza erişemiyorsunuz ve bu işlem zincirleme olarak ilerleyebilir. Çünkü hackerlar bir kişinin hesabını ele geçirdikten sonra aynı işlemleri gerçekleştirmek için kişinin telefon rehberinde kayıtlı olan herkese aynı mesajı yollamaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading