Yandex Metrica

Mustafa Varank, Dijitalpark Teknokent'in temelini attı

Mustafa Varank, Dijitalpark Teknokent'in temelini attı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Temel Atma Töreni'de katıldı

Teknoloji

23.01.2024, 17:37

Sanayi ve Teknolji Bakanı Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Temel Atma Törenine katıldı.

Dijitalpark Teknokent'in temel atma töreninde konuşan Bakan Varank, bugüne kadar teknoparklarda 6,2 milyar dolarlık ihracat, 131 milyar TL'lik satış gerçekleştirilirken, buralarda bulunan 6 bin 680 firmada çalışan tam zamanlı Ar-Ge personeli sayısının 60 bine yaklaştığına dikkat çekti.

Bakan Varank'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Bugüne kadar 6,2 milyar dolarlık ihracat, 131 milyar TL'lik satış gerçekleştiren teknoparklarımızda 6 bin 680 firma yer alıyor ve buralarda çalışan tam zamanlı Ar-Ge personeli sayısı da 60 bine yaklaştı. Bu firmaların yüzde 45'i yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor.

Bakanlık olarak, teknoparklarımızdaki firmalarımıza yaklaşık 21 milyar TL'lik vergisel muafiyet tanıdık.

Bunun yanında Bakanlık olarak teknoparklarımızın altyapı, idare binası, kuluçka merkezi inşası için de hibe destekleri yapıyoruz, bu zamana kadar yaptığımız hibe desteği tutarı da yaklaşık 1 milyar liraya ulaştı.

2003 yılında ihracatımızdaki en büyük pay düşük teknolojili ürünlere aitken, 2020 yılında yüksek ve orta yüksek teknolojili ürünlerin ağırlıkta olduğu bir ihracat çeşidini yakalamış durumdayız.

Amacımız, aslında gençlerimizin, bilim insanlarımızın, sahip oldukları bilgiyi, tecrübeyi girişimciliğe dönüştürerek, bu fikirlerin üzerine kurdukları şirketleriyle yeni unicornlar olmaları, yeni Turcorn'lar olmaları.

Türkiye, teknoloji tabanlı girişimlerde büyük potansiyele sahip. Son zamanda milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketlerimizden bunu görebiliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading