Yandex Metrica

Microsoft'dan olağanüstü akıllı telefon hamlesi! 3 kez katlanabiliyor

Microsoft'dan olağanüstü akıllı telefon hamlesi! 3 kez katlanabiliyor

Katlanabilir telefon piyasasında rekabet gün geçtikçe kızışıyor. Bu defa teknoloji devi olan Microsoft'dan da katlanabilir telefon pazarına yönelik sevindirici bir hamle geldi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:33

Microsoft tarafından alınan yeni bir patent, şirketin üç katlı bir tasarıma sahip "çok panelli cihazına" erken bir bakışı ortaya çıkarmış olabilir. Patent, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından geçen hafta verildi.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

3 KEZ KATLANABİLİR TELEFON

Patente bakılırsa üç ayrı bölümden oluşan büyük bir ekran karşımıza çıkıyor. Cihaz, geri katlandığında geleneksel bir akıllı telefon işlevi görebilir. Microsoft'tan başka herhangi bir spesifikasyon detayı veya menteşe mekanizması ve nasıl çalıştığı hakkında detay yok. Samsung gibi diğer üreticilerin de kendi üçe katlanan cihazları üzerinde çalıştıkları söylentileri varken, TCL geçen yılın Mart ayında MWC Barcelona'da  çalışan bir konsept cihazı bile sergiledi. Microsoft'un üç katlı projesi hakkında daha fazla bilgi vermeyi planlayıp planlamadığı henüz belli değil.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

CİHAZ KATLANDIĞINDA OLDUKÇA HACİMLİ OLABİLİR

Ancak katlanabilir akıllı telefon sektörü büyüdüğü için teknoloji devinden böyle bir hamle gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Cihazın Ekran No.3'ü katlandığında, ekran 2 ve 1'in birincil ekranı görevi göreceği tahmin ediliyor. Açıldığında, ekran 1 serbestçe katlanabildiğinden, cihaz mevcut Surface Duo'ya benzer bir çift ekran deneyimi bile sunabilir. Çizim ayrıca, ekran paneli 1'in panel 2 ve 3'ten çok daha hantal olduğunu ve muhtemelen pil ve SoC gibi donanımların çoğunu tutacağını ortaya koyuyor. Mevcut Surface Duo standartlarına göre hareket edersek, cihaz tamamen açıldığında büyük ve katlandığında oldukça hacimli olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading