Yandex Metrica

Metaverse ile birlikte cinsel tercihler değişecek mi? Uzmanlar uyardı! Dünyayı bekleyen büyük tehlike

Metaverse ile birlikte cinsel tercihler değişecek mi? Uzmanlar uyardı! Dünyayı bekleyen büyük tehlike

Özellikle Facebook'un Meta'yı duyurmasının ardından gündemde üst sıraları işgal eden Metaverse hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Uzmanlar, Facebook'un Metaverse'te sanal gerçeklik ile birlikte cinsel alışkanları kökünden değiştireceği uyarısını yapıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:24

Sanal gerçeklik projesi Metaverse, sanal evrense cinsellik dahil pek çok tartışmayı beraberinde getirdi. Sanal evrende cinselliğe izin verilmemesi halinde Metaverse projesinin başarısız olacağı savunuluyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

SANAL GERÇEKLİKTE SANAL CİNSELLİK

Teknoloji milyarderi Mark Zuckerberg, Facebook şirketinin ismini "Meta" diye değiştirerek artık Metaverse'e odaklanacağını ekimde duyurdu. Independent Türkçe'nin aktardığına göre "tüketiciyi yeni bir evren sunan" sanal gerçeklik projesi, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu tartışmalardan biri, sanal evrende cinsellik alışkanlıkları üzerine.

New York merkezli Vice haber sitesinde yayımlanan yazıda, sanal evrende cinselliğe izin verilmemesi halinde Metaverse projesinin başarısız olacağı savunuldu. Facebook'un sanal dünyasına dair henüz fazla detay duyurulmadı. Adı belirtilmeyen bir Meta sözcüsü, Vice'a yaptığı açıklamada "Şirketin planlarının çoğu 5-10 yıl içinde anlaşılacak" dedi.

metaverse cinsel

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

META YÖNETİCİLERİ DUYURDU

Ayrıca Meta yöneticileri Andrew Bosworth ve Nick Clegg'in eylülde paylaştığı bir blog yazısında Metaverse projesi hakkında şu ifadeler yer aldı: "Kullanım koşullarının, gizlilik kontrollerinin ve güvenlik önlemlerinin yeni teknolojilere uygun olmasını ve insanları güvende tutmasını sağlamak için çalışıyoruz. Herhangi bir şirket tek başına bu işi yapmayacak. Doğru yapılması için endüstri genelinde uzmanlarla, devletlerle ve düzenleyicilerle işbirliği yapılması gerekecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading