Yandex Metrica

Mars'ın uydusu 'Phobos'un fotoğrafı paylaşıldı

Mars'ın uydusu 'Phobos'un fotoğrafı paylaşıldı

NASA, resmi Instagram hesabında Mars'ın büyük uydusu olan Phobos'un detaylı bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafı gören takipçiler Phobos hakkında 'patatese benziyor' yorumları yaptı.

Teknoloji

05.03.2024, 14:31

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 67 milyondan fazla takipçisi olan resmi Instagram hesabından bir paylaşım gerçekleştirdi. 

Yapılan bu paylaşımda, Mars'ın en büyük uydusu Phobos'un yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafı yer alıyordu. Söz konusu görüntü, Mars'ın iki uydusundan biri olan "Phobos"un şeklini çok detaylı bir şekilde gösteriyordu. NASA, paylaşımı yaparken insanların bu görüntüyü "patates" sanacağını ancak durumun böyle olmadığını ifade etti.

NASA, Instagram'da paylaştığı Phobos fotoğrafıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, bu uydunun her yüz yılda 1,8 metre Mars'a yaklaştığı kaydedildi. Bu hesaplamaya göre Phobos, yaklaşık 50 milyon yıl içerisinde Mars'a çarpacak. 

Kendine ait bir atmosferi olmayan, sıcaklığının ise -4 santigrat derece ila -112 santigrat derece aralığında değiştiği belirtilen Phobos, canlı yaşamı için elverişli bir ortam sunmmuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading