Yandex Metrica

Kullanıcılarının konum verilerini toplayan Google'a ceza!

Kullanıcılarının konum verilerini toplayan Google'a ceza!

Google, Washington D.C.'de açılan davada anlaşma yoluna gitmeyi kabul ederek 9,5 milyon dolar ödeyecek. 

Teknoloji

23.01.2024, 20:15

Google, "kullanıcıları aldatıp, mahremiyetlerini ihlal ettiğine" dair, Washington D.C.'de açılan davada anlaşma yolun gitmeyi tercih ederek 9,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

GOOGLE AYKIRI DAVRANIŞTA BULUNMADIĞINI SAVUNUYOR 

Yapılan anlaşmayla Google, kullanıcılara konum verilerini nasıl toplayıp, saklayıp, kullandığına dair uygulamalarını da değiştirmeyi de kabul etti. Ancak tüm bunlara rağmen, Google halen kanuna aykırı davranışta bulunmadığını savunurken teknoloji devi ayrıca önümüzdeki dört yıl boyunca her yıl bir uygunluk raporu hazırlayıp, anlaşma şartlarına uyduğunu göstermeyi de kabul etti.

Washington DC Başsavcısı Karl Racine -ki bu isim daha önce de Grubhub'a karşı açılan davayı kazanmıştı- Google'ı D.C. Tüketici Koruma Prosedürleri Yasası'nı ihlal etmekle suçlamıştı. Racine; şirketin "karanlık yollar" takip ettiğini, kullanıcıları kandırarak aslında onlara yarar sağlamayacak şeyleri yapmalarına yol açmakla suçlamıştı. (Örneğin konum takibini açtırmak gibi.)

Engadget'in haberine göre, Racine tarafından Ocak 2022'de yapılan şikayet başvurusunda "Google'ın, kullanıcıları kendileri hakkında toplanan konum verisiyle ilgili kontrolün kendilerinde olduğuna inandırdığı ancak gerçekte tüketicilerin Google'ın konum verilerini toplama, saklama ve bundan çıkar sağlamasına engel olamadığı" ifade ediliyordu. 

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

KULLANICILARININ KONUM VERİLERİNİN NASIL TOPLANIP, SAKLANIP, KULLANILDIĞI BİLDİRİLECEK

Anlaşmaya varılmasının ardından Racine, attığı twette "Dava açtık çünkü Google, kullanıcılarının konumlarının izlenmesini kapatmayı neredeyse imkansız hale getirmişti" mesajını paylaştı ve şunları söyledi: "Şimdi, bu anlaşma sayesinde Google kullanıcılarına açık bir şekilde konum verilerinin nasıl toplanıp, saklanıp, kullanıldığını bildirmek zorunda."

Kasım ayında paylaşılan bir blog gönderisinde, Google, "anlaşmanın, daha fazla yardımcı olan hizmetler sunarken, anlamlı seçenekler verip, veri toplamayı küçültme yolunda bir adım daha olduğunu" bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading