Yandex Metrica

James Webb Uzay Teleskobu başarıyla fırlatıldı

James Webb Uzay Teleskobu başarıyla fırlatıldı

NASA, şuana dek üretilmiş olan en güçlü uzay teleskobunu fırlattı. Fırlatılan uzay teleskobu halihazırda Hubble Uzay Teleskobu'nun yerine geçecek.

Teknoloji

23.01.2024, 18:32

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bugün Türkiye saatiyle 15.20'de James Webb Uzay Teleskobu'nun fırlatılışını başlattı. 

Bugün fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu ile daha önce gözlemlenmesi mümkün olmayan, evrenin en uzak yerlerinden görüntüler elde edilebilecek. 

Başarıyla fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, sahip olduğu ileri optik donanımlar sayesinde evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan 'Big Bang'in 200 milyon yıl sonraki halini görüntüleyebilecek. 

Teleskop evrende ışıyan yıldızların parıltısını görmek için son teknoloji aygıtlardan ve devasa bir aynadan faydalanacak. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

GEZEGENLERDE YAŞAM ŞARTLARININ UYGUNLUĞUNU DENETLEYECEK 

Başarıyla fırlatılan teleskop yeni gezegenlerin birçoğunun atmosferinin yaşam için uygun olup olmadıklarını analiz etme yeteneğini de barındırıyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

DÜNYA'DAN 1.6 MİLYON KİLOMETRE UZAKTA OLACAK 

Hubble'ın aksine Dünya'dan 1.6 milyon kilometre uzakta Güneş'in etrafındaki yörüngesinde dönecek. 

James Webb Uzay Teleskobu yörüngedeki yerine oturduğunda 1990 yılından beri hizmet veren Hubble Teleskobu'nun yerine geçecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading