Yandex Metrica

Instagram'dan kullanıcıları heyecanlandıran yeni özellik: Çok yakında uygulamaya sokulacak

Instagram'dan kullanıcıları heyecanlandıran yeni özellik: Çok yakında uygulamaya sokulacak

Instagram, milyonlarca kullanıcıyı heyecanlandıran yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Sessiz mod özelliği ile telefon bağımlılığı ile mücadele etmek amaçlanıyor. Peki, sessiz mod özelliği nedir? Sessiz mod özelliği nasıl açılacak? İşte, detaylar...

Teknoloji

23.01.2024, 20:20

Instagrama milyonlarca kullanıcının merakla beklediği sessiz mod özelliği geliyor. Belirli ülkelerde kullanıma sunulan “Sessiz Mod”, uygulamanın bildirimlerini kapatıyor ve doğrudan mesajlara (DM'ler) otomatik yanıtlar gönderiyor. Bununla birlikte Instagram, “Sessiz Mod”da olan kullanıcıların arkadaşlarının haberdar olması için Instagram profil adlarının altına yeni bir "sessiz modda" durumu ekliyor.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

SESSİZ MOD NASIL AÇILIR?

Instagram kullanıcıları, uygulamanın “Ayarlar” kısmına gelip “Sessiz Mod”u açıp kapatabiliyor ya da otomatik olarak etkinleştirilmesi için bir süre belirlemeyi seçebiliyor. Kullanıcılar ayrıca geceleri Instagram'da 'birkaç dakika' geçirdikten sonra “Sessiz Mod”u açmak isteyip istemediklerini soran bir istem alabiliyor.

Diğer taraftan, “Sessiz Mod” Birleşik Krallık, ABD, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılar tarafından şu anda kullanılabilir iken, diğer ülkelerde "yakında" kullanıma sunulacak.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

TAKİPÇİLERE SINIR KOYACAK

Instagram'ın Mark Zuckerberg'e ait ana şirketi Meta'ya göre, "Sessiz Mod" özellikle gençlerin uygulamada "odaklanmalarını ve sağlıklı sınırlar koymalarını" hedefliyor.

Meta’dan yapılan açıklamada, yeni uygulamanın amacına yönelik, "Bugün, insanlara, özellikle de gençlere, Instagram'daki zamanlarını ve deneyimlerini yönetmeleri için yeni yollar sunuyoruz. Bu yeni özellikler, gençler için anlamlı olan ve içerik üreticileri için gerçekten yararlı şeyler oluşturmak için devam eden çalışmalarımızı yansıtıyor" denildi. Meta, “Sessiz Mod”un, kullanıcıların ağındaki kişilere müsait olmadıklarını belirterek arkadaşları ve takipçileriyle sınırlar koymaya teşvik edeceğini umuyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

SÜREKLİ BİLDİRİM GELMESİ ENGELLENECEK

Firmaya göre, geri bildirimler, genç kullanıcıların genellikle platform aracılığıyla "ulaşılabilir olmaları gerektiğini hissetme" konusunda baskı hissettiklerini ortaya çıkardı. Çalışmalar, özellikle gençler için aşırı akıllı telefon kullanımı ile kötü ruh sağlığı arasında bir bağlantı olduğunu halihazırda ortaya koymuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading