Yandex Metrica

Gemlik'teki fabrika Mercedes'e 'süper batarya' üretecek! Menzili 700 km'yi aşıyor

Gemlik'teki fabrika Mercedes'e 'süper batarya' üretecek! Menzili 700 km'yi aşıyor

Çinli batarya devi Farasis ile TOGG ortaklığında kurulmakta olan Siro, dünyayı 'süper batarya' ile tanıştırmaya hazırlanıyor. Tam şarj ile 700 km'yi aşan menzil vaat eden bataryalar Gemlik'in elektrikli batarya konusundaki merkezî konumunu daha da güçlendirecek.

Teknoloji

23.01.2024, 19:16

Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV otomobilini üretecek TOGG, Türkiye'yi batarya konusunda merkez ülke yapmaya hazırlanıyor. TOGG'un Çinli Farasis firmasıyla yaptığı işbirliği, elektrikli otomobil sektörünün kalbinin Gemlik'te atmasını sağlayacak. 

Akşam gazetesinden Sümer Demirciler'in haberine göre TOGG-Farasis ortaklığından doğan Siro adlı tesiste 'süper batarya' da üretilecek. 8 dakikalık şarj ile 250 km menzili mümkün kılan bataryanın tam kapasiteyle 700 km'nin üzerine ulaşması hedefleniyor. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

GRAFİT YERİNE SİLİKON 

Çinli Farasis'in 2025 yılından itibaren kullanıma sunacağı 'süper batarya'nın emsallerinden 30 kg daha hafif ve daha uzun ömürlü olacağı belirtiliyor. 4. nesil bu bataryada anot malzemesi olarak grafit yerine silikon kullanılıyor. Üretilecek yeni nesil bataryaların kullanım ömrünün 1.5 milyon kilometreyi de aşacağı vurgulanıyor. 

Gemlik'te yapımı devam eden Siro fabrikasında üretilecek bataryalar dünyanın her yanına batarya gönderecek. Tesiste 19.8 GWs kapasiteli batarya-modül paketleri üretilecek. Siro, geliştirdiği enerji depolama çözümlerini küresel pazarlara sunacak, Türkiye'nin yanında bölgedeki 120 ülkeden de doğrudan sorumlu olarak otomotivin yanında yenilenebilir enerji, elektrik şebekesi, şarj istasyonları ve mesken çözümlerini destekleyecek enerji depolama çözümleri sağlayacak. 

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

ÇİN DIŞINDAKİ TEK TESİS TÜRKİYE'DE

Batarya fabrikası Siro, Gemlik'te TOGG tesislerinin hemen yanına kuruluyor.

Farasis'in şu ana kadarki tek fabrikası anavatanı Çin'de bulunuyor. Fararis'in Almanya ve Kanada'da iki ayrı tesis için planları olduğu bilinirken tarihleri belirsizliğini koruyor. Şirketin Çin dışındaki ilk üretim tesisiyse Gemlik olacak, burada üretilen bataryalar dünyaya satılacak. Bu fabrikadan çıkacak 'süper batarya'nın en önemli müşterileri arasında Alman otomotiv devi Mercedes de var. 

TOGG ile Çinli enerji devi Farasis ortaklığında yüzde 50-50 ortaklıkla 'siro' isimli şirket kurulup, batarya fabrikası için imzaların atıldığı daha önce açıklanmıştı. Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ olarak kurulan şirket Avrupa'nın en büyük üreticileri arasına girecek. Gemlik'teki teknoloji üssünde 2 bin 200 kişiye doğrudan istihdam sağlanması bekleniyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading