Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu algoritma diğerlerine benzemiyor! Suçları bir hafta önceden tahmin edebiliyor

Bu algoritma diğerlerine benzemiyor! Suçları bir hafta önceden tahmin edebiliyor

ABD'de araştırmacılar çok ilginç bir yapay zeka geliştirdi. Geliştirilen algoritma, yüzde 90'lık bir doğruluk oranıyla suçları 1 hafta önceden tahmin ediyor.

Teknoloji

23.01.2024, 19:30

Chicago Üniversitesi'nden sosyal bilimciler şiddet ve mülkiyet suçlarına ilişkin kamu verilerinden zaman ve coğrafi konumlardaki kalıpları öğrenerek suçu tahmin eden yeni bir algoritma geliştirdi. Söz konusu algoritma suçları 1 hafta öncesinden yüzde 90 doğrulukla tahmin edebiliyor.

Megabayt'ın haberine göre, yapay zeka araştırmacılarından oluşan ekip, ayrıca olayları takip eden tutuklamaların sayısını analiz ederek ve bu oranları farklı sosyoekonomik statüye sahip mahalleler arasında karşılaştırarak polisin suça tepkisini de inceledi. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

ZENGİN MAHALELERDE TUTUKLAMALARIN DAHA AZ OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Daha zengin bölgelerdeki suçların daha fazla tutuklamayla sonuçlandığını, dezavantajlı mahallelerde tutuklamaların düştüğünü gördüler. Bu durum ise polisin fakir mahallere daha fazla önyargılı yaklaştığı şeklinde tanımlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading