Yandex Metrica

Bitcoin'i bekleyen büyük tehlike! Kuantum bilgisayarlar ile kripto paraların şifreleri kırılabilir

Bitcoin'i bekleyen büyük tehlike! Kuantum bilgisayarlar ile kripto paraların şifreleri kırılabilir

Çinli üniversite profesörü Asia Times gazetesine, başta Bitcoin olmak üzere, 3 trilyon doları aşan kripto para varlıklarının kuantum bilgisayarlar sayesinde görünmeyen bir risk altında olduğunu söyledi.

Teknoloji

31.03.2024, 14:51

Çin'in en iyi kriptograflarından biri olarak kabul edilen profesör Jintao Ding, 30 Kasım'da bir Asia Times web seminerine verdiği demeçte, 3 trilyon dolarlık kripto para varlığının kuantum bilgisayarların saldırılarına karşı savunmasız olduğunu ve bu saldırıların yakın zamanda gerçekleşebileceğini söyledi. Ding'e göre Bitcoin'i hacklemek, yasalara aykırı değil.

kuantum bilgisayarı

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

KRİPTO ANALİSTLERİ BİR SÜREDİR KUANTUM İSTİLASINDAN KORKUYOR

Bitcoin şifrelemesinde de kullanılan açık anahtar, gizli olan çok büyük iki asal sayıya dayanır; mesajın şifresini çözmek için gerekli olan asal sayıları yalnızca alıcı bilir. Aşırı büyük sayıları asal sayılara ayırmak, özel anahtarın şifresini çözmek, aşırı büyük sayıları asal sayılara ayırmayı gerektirir ki bu süper bilgisayarların yapması çok uzun zaman alır.

Bilgisayarlar hızlandıkça, kriptografi daha büyük sayılar kullanır. Ancak kuantum bilgisayarlar, son derece büyük sayıları çok hızlı bir şekilde asal sayılara ayırabilecektir.

Bu da demek oluyor ki, günümüzün şifreleme yöntemleri kuantum bilgisayarlar tarafından kırılabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading