Yandex Metrica

Bill Gates açıkladı: İşte yapay zekanın ele geçiremeyeceği 3 meslek

Bill Gates açıkladı: İşte yapay zekanın ele geçiremeyeceği 3 meslek

Kendi podcast yayınında konuşan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zeka ile iş birliği içinde olmanın öneminden bahsetti. Gates, gelecekte yapay zekanın insanların elinden alamayacağını düşündüğü işlerden bahsetti.

Bilim / Teknoloji

07.05.2024, 10:38

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, OpenAI CEO'su Sam Altman ile yakın zamanda bir podcast yayını kaydetti. İkili yapay zekanın faydaları ve tehlikeleri hakkında konuştu.

Yapay zekanın sosyal faydaları konusunda her zaman iyimser konuşan milyarder iş insanı bile yapay zekanın işini elinden alabileceğinden endişe duyuyor.

Yapay zekanın iş alanlarına etkisi hakkında konuşan Bill Gates, "Ben bile işimi kaybedebilirim" ifadelerini kullandı.

Türksat 6A'da sona yaklaşıldı: Uzaya gidiş tarihi belli oldu Türksat 6A'da sona yaklaşıldı: Uzaya gidiş tarihi belli oldu Haberi Görüntüle

İŞTE YAPAY ZEKANIN ELE GEÇİREMEYECEĞİ 3 İŞ DALI

Bill Gates'in açıklamalarına göre, üniversiteye başlayacak gençler için en iyi üç kariyer planı: alternatif enerji, sağlık biyobilimleri ve gelişen yapay zekanın kendisi ile bağlantılı alanlar.

Milyardar iş insanına göre bu üç alan yapay zekanın insanların elinden alamayacağı iş dalları.

Spotify aboneliği olmayanları üzen haber! Yeni gelen özellik kullanıcıları kızdırdı! Spotify aboneliği olmayanları üzen haber! Yeni gelen özellik kullanıcıları kızdırdı! Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA İÇİN ÖNEMLİ SEKTÖRLER

Gates, 2024 öngörüleriyle ilgili bir paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Artık yapay zekanın ne tür işleri kendi başına yapabileceğini ve hangilerinde yardımcı olarak hizmet edeceğini daha iyi anlıyoruz" 

Bill Gates sağlık hizmetleri ve alternatif enerji sektöründeki işlerin yapay zekanın geleceği için en önemli ve uygulanabilir sektörler olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Loading