Yandex Metrica

Amazon'un yapay zeka destekli sesli asistanı bir çocuğu öldürüyordu!

Amazon'un yapay zeka destekli sesli asistanı bir çocuğu öldürüyordu!

Amazon’un yapay zekaya destekli sanal asistan uygulaması Alexa, 10 yaşında bir çocuğun hayatını tehlikeye atmasıyla gündeme geldi. Cihazın oyun oynama özelliğini aktifleştiren çocuk, az kalsın bir facianın kurban gidiyordu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:33

Amazon'un sesli asistanı Alexa, skandal bir hatasıyla dünya gündemine oturdu. Yapay zekaya ile donanan sesli asistan Alexa, ev içi kullanımı esnasında 10 yaşında bir çocuğun hayatını tehlikeye attı.

Küçük kızın "meydan okuma oyununu" aktif etmesinin ardından ardından Alexa, çocuğa 'meydan okuma oyunu' komut vermeye başladı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

'PRİZE BOZUK PARA İLE DOKUN'

Bir süre boyunca Alexa'nın verdiği komutları yerine getiren küçük kız, Alexa'nın yeni komutuyla tehlike altına girdi.

Akıllı hoparlörün, "Telefon şarjının yarısını prize sok, sonra tam girmeyen kısma bozuk para ile dokun" komutu vermesiyle harekete geçen çocuk, annesinin dikkati sayesinde kurtuldu.

Anne Kristin Livdahl, kulak misafiri olduğu komutun ardından bağırarak tehlikeyi önlemiş oldu.

alexa

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ANNE, OLAYI TWİTTER'DAN ANLATTI

Livdahl, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, o anları şöyle anlattı: "Daha önce YouTube'da bir beden eğitimi öğretmeninden, ayağınızdaki bir ayakkabıyla uzanmak ve yuvarlanmak gibi bazı fiziksel meydan okumalar izleyip, bunları yapmıştık. Dışarıda hava kötüydü. Kızım aynı oyunu oynayarak bir tane daha yapmak istedi. O sırada Alexa, internette bulduğu bir meydan okumaya önerdi ve 'Bir telefon şarj cihazını prizin yarısına kadar takın, ardından açıktaki uçlara bozuk para ile dokunun' komutu verdi."

Duruma, "Hayır, Alexa, hayır!" diye bağırarak müdahale ettiğini belirten Livdahl, kızının "böyle bir şey yapmayacak kadar akıllı" olduğunu da söyledi.

Amazon, olayın yayılmasının ardından Alexa'nın bir daha böyle bir tehlikeye yol açmaması için güncelleneceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading