Yandex Metrica

Sitede Ara

Batan gemiden 6 bin liraya ölüm! Gözü yaşlı kardeşi konuştu: Hayatında gemiye bile binmemişti

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nde sulara gömülen gemide cansız bedenlerine ulaşılan 2 denizciden Hüseyin Tutuk, dün memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı. Hüseyin Tutuk’un kardeşi Remzi Tutuk, "Ağabeyim hayatı boyunca gemide çalışmadı. Gemicilikten anlamaz. Gemiye bile ilk kez bindi.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

18.04.2024, 23:00

Batuhan A isimli kargo gemisi, 15 Şubat salı günü Marmara Denizi'nde sulara gömüldü ve battı. Batan gemideki 6 mürettebat kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda tek kadın mürettebat olan 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç'ın cesedi 18 Şubat'ta kaptan köşkünde, gemi personeli Hüseyin Tutuk'un cenazesi ise 20 Şubat günü bulundu.

Diğer 4 mürettabat için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 700'den fazla personelin katılımıyla devam ediyor. Dürbünle su yüzeyinde tarama yapan ekipler, denizde İnsansız Su Altı Robotu ile arama çalışması gerçekleştiriyor. Ayrıca kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katıldı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken sulara gömülen gemiden cansız bedeni çıkarılan 40 yaşındaki Hüseyin Tutuk, dün memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey Irak'a operasyon an meselesi! Terör örgütünden itiraf: Onları oradan çıkaramayız! Kuzey Irak'a operasyon an meselesi! Terör örgütünden itiraf: Onları oradan... Haberi Görüntüle

''KIZINA EV ALMAK İSTİYORDU''

Sabah gazetesinin haberine göre; ağabeyi Hüseyin Tutuk'u toprağa veren acılı kardeş Remzi Tutuk, "Ağabeyim kızını çok seviyordu hatta ona ev almak istiyordu. Bu sebeple gemide çalışmaya başladı. Daha önce rüzgar türbini firmasında çalışıyordu. Daha sonra Batuhan A isimli gemide çalışmaya başladı. Hayatı boyunca hiç gemide çalışmadı. Hayatı boyunca ilk kez gemiye bindi. Gemide çalışmaya başlamadan önce İzmir'de kursa katılarak gemicilik eğitimi aldı" ifadelerini kullandı.

Irak'ın kuzeyine hava operasyonu! Çok sayıda terörist böyle imha edildi Irak'ın kuzeyine hava operasyonu! Çok sayıda terörist böyle imha edildi Haberi Görüntüle

6 BİN LİRA KOMİSYON ÖDEMİŞ

Gemideki işi bir aracı vasıtasıyla bulduğunu anlatan Remzi Tutuk, "Ağabeyim aracı olan kişinin hesabına komisyon olarak 6 bin lira para yollamış. Ağabeyime gemide bu işi bulma karşılığında 6 bin lira para almış. EFT banka kayıtlarında mevcut. Bu vatandaşı tanımıyoruz adını bile bilmiyoruz ama banka kayıtlarından çıkar. Ben bu vatandaştan da şikayetçiyim. Ailesi ve kardeşi olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu kişinin bulunup ifadesinin alınmasını da istiyorum.'' dedi.

20 Mayıs Elazığ'da deprem nerede, hangi ilçede oldu? Elazığ deprem büyüklüğü kaç? 20 Mayıs Elazığ'da deprem nerede, hangi ilçede oldu? Elazığ deprem... Haberi Görüntüle

''HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ''

Gemi çekme ücretlerinin yüksek olması nedeniyle acil yardım çağrısında çok geç kalındığını düşündüklerini söyleyen Tutuk, "O ihtimali de göz önünde bulunduruyoruz.Olayın üstünün kapatılmasını istemiyoruz. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading