Yandex Metrica

Bakanlıktan Marmara Denizi'nde batan gemiye ilişkin açıklama: Dalış yapılacak

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Bakanlık, bugün batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini, denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerinin devam edeceğini duyurdu. Öte yandan batan geminin enkazına ulaşıldı.

Gündem

17.02.2024, 18:11

Marmara Denizi'nde seyir halinde olan Batuhan-a isimli mermer tozu yüklü gemi dün şiddetli fırtınada battı. Geminin 6 mürettebatı için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Batık geminin yeri 10 saat sonra tespit edildi.

6 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'lı teröristler etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

DALIŞ YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından gelen açıklamada, ''Deniz Kuvvetlerine bağlı sonar kabiliyetli gemi tarafından 51 metrede geminin enkaz görüntüsüne ulaşılmıştır. Söz konusu enkaz görüntüsünün gemiye ait olup olmadığının teyidi için dalış planlaması yapılacaktır.'' ifadeleri kullanıldı.

 

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde iş yeri yangını! Son dakika: İstiklal Caddesi'nde iş yeri yangını! Haberi Görüntüle

ENKAZA ULAŞILDI

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına ulaşıldı.

ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon dolar ABD'li müdür Türkiye'den kaçırırken yakayı ele verdi! Litresi 10 milyon... Haberi Görüntüle

AİLELERİN ACILI BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Marmara Denizi'nde batan kuru yük gemisinde bulunan 6 kişilik mürettebatı için kurtarma çalışması olumsuz hava koşullarına rağmen son sürat devam ederken mürettebattakilerin yakınlarının bekleyişi ise sürüyor.

İstanbul'daki 20 üniversiteden Gazze'ye destek eylemi İstanbul'daki 20 üniversiteden Gazze'ye destek eylemi Haberi Görüntüle

DENİZDEN AYAKKABI ÇIKARILDI

Arama kurtarma çalışmaları esnasında denizden ayakkabı çıkarıldı. Denizden çıkarılan 39 numara ayakkabının Zeynep K.'ya ait olduğu tahmin edilirken, sahile vuran can yeleklerinden birinde ise 'Batuhan' yazması dikkatlerden kaçmadı.

TCMB rezervlerinde son durum ne Mayıs 2024? Rezervler düşüyor mu, artıyor mu? TCMB rezervlerinde son durum ne Mayıs 2024? Rezervler düşüyor mu,... Haberi Görüntüle

SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin limandan hareketi öncesinde son görüntülerine ulaşıldı. "BATUHAN A" adlı 1250 ton mermer yüklü gemi, Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndaki Badalan Limanından ayrılmadan önce güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Savcılık harekete geçti: Emniyette üst düzey kişiler hakkında karar! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Savcılık harekete geçti: Emniyette... Haberi Görüntüle

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kayıp mürettebatın isimleri belli oldu. Gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading