Yandex Metrica

DOLAR

32.24

%0.27 expand_less

EURO

35.10

%0.27 expand_less

ALTIN

2513.50

%0.23 expand_less

BIST

10739.57

%0.9 expand_less

BTC ($)

69208.84

%-0.4 expand_more

Sitede Ara

B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanılır mı? Kaç cc motosiklet kullanılır? Şartları ne?

B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanılır mı? Kaç cc motosiklet kullanılır? Şartları ne?

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile en az 2 yıldır B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler bazı koşulları da sağlamaları durumunda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanılabilecek. Peki B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanılır mı? Kaç cc motosiklet kullanılır? Şartları ne?

Genel

20.04.2024, 20:25

'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bazı şartları ve koşulları sağlayanların B sınıfı sürücü belgesi ile her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler de kullanılabilecek.

12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro bedava mı? 12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz... Haberi Görüntüle

B SINIFI EHLİYET İLE MOTOSİKLET KULLANILIR MI?

Yapılan değişiklik araç ehliyet sahiplerini heyecanlandırdı. Deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşulları aranacak. Belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere Türkiye sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler de sürülebilecek. A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Genel


Loading