Yandex Metrica

AYM'den bir skandal daha! FETÖ'cü eski ÖSYM Başkanı Demir beraat etti

AYM'den bir skandal daha! FETÖ'cü eski ÖSYM Başkanı Demir beraat etti

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir davasında karar açıklandı. Anayasa Mahkemesi'nde görülen davada FETÖ'cü Demir'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca Demir, FETÖ üyeliği suçundan da beraat etti.

Gündem

19.05.2024, 01:34

Son dönemlerde FETÖ'cülere verilen skandal kararlarla gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çeken AYM bugün de skandal bir karara imza attı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada FETÖ'cü eski ÖSYM Başkanı Ali Demir berat etti.

Hatay'da yarın okullar tatil mi 14 Mayıs? Hatay'da yarın okullar tatil mi 14 Mayıs? Haberi Görüntüle

DEMİR'İN SAVUNMASI

Edinilen bilgiye göre, söz konusu duruşmada esasa ilişkin savunma yapan Demir, "2010 yılı eylül ayında ÖSYM'ye geldiğimizde buranın 36 yıllık bir geçmişi vardı. Kişisel ilişkilerle yönetilmekteydi burası. Bir akademisyen olarak sınavların eşitlik içinde olması en hassas olduğum konulardan birisiydi. İlk günümden son günüme kadar bütün önceliğim sınav güvenliğiydi" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'ndan Miçotakis'in Türkiye ziyareti açıklaması: Birçok anlaşma imzalanacak İletişim Başkanlığı'ndan Miçotakis'in Türkiye ziyareti açıklaması: Birçok anlaşma imzalanacak Haberi Görüntüle

"TANIKLAR FETÖ'CÜ OLDUĞUMU BEYAN ETMEDİ"

Demir mahkemede FETÖ suçlamalarını kabul etmezken, "Hiçbir sınav evrakını imha etmedim. İddianamede ÖSYM'nin yaptığı tüm sınav sorularının çalındığı söyleniyor. Bu tamamen asılsızdır, algı operasyonudur. Savcı, benim FETÖ üyeliğinden cezalandırılmamı istiyor. Dinlenen tanıklar hiçbir zaman benim FETÖ'cü olduğuma dair beyanda bulunmamıştır." dedi.

Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kumpas açıklaması: Kurdukları tuzakları yerle bir edeceğiz Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kumpas açıklaması: Kurdukları tuzakları... Haberi Görüntüle

"ÖSYM BAŞKANI OLMAYI İSTEMEDİM"

"Kaldı ki ben ÖSYM Başkanı olmayı talep etmedim." diyen Demir, "ÖSYM üzerinde FETÖ'nün nasıl bir iştahının olduğunu biliyordum. Bu nedenle de sınavlara ilişkin sayısız tedbir aldım. Tüm suçlamaları reddediyorum ve beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

İlk icraatleri şaşırtmadı! DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal daha: T.C. ibaresi kaldırıldı! İlk icraatleri şaşırtmadı! DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal daha:... Haberi Görüntüle

450 YARGI MENSUBU HAKKINDA GÖREVE İADE KARARI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Danıştay 5. Dairesi, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararı vererek bir başka skandala daha imza atmıştı. Ayrıca Danıştay, göreve geri iade edilen 450 yargı mensubuna tazminat ödenmesine karar vermişti.

Dilan Çiçek Deniz Cannes Film Festivali'nde nasıl elbise giydi, ne oldu? Dilan Çiçek Deniz Cannes Film Festivali'nde nasıl elbise giydi, ne... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN AYM VE DANIŞTAY'A TEPKİ

AYM ve Danıştay'ın skandal kararlarına Mısır dönüşü tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ ile mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Fakat Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading