Yandex Metrica

Sitede Ara

Apple büyük umutlarla çıkarmıştı! Apple Vision Pro sahipleri birer birer iade ediyor! Hepsi o şeyden şikayetçi...

Apple büyük umutlarla çıkarmıştı! Apple Vision Pro sahipleri birer birer iade ediyor! Hepsi o şeyden şikayetçi...

Teknoloji devi Apple'ın büyük umutlarla çıkardığı 'İlk giyilebilir bilgisayar' ünvanını taşıyan karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro, kullancıları tarafından büyük tepki ile karşılandı. Vision Pro sahipleri birer birer ürünü geri iade ediyor. Hepsi o durumdan şikayetçi... İşte detaylar...

Bilim / Teknoloji

06.04.2024, 15:24

Teknoloji devi Apple'ın büyük umutlarla çıkardığı 'İlk giyilebilir bilgisayar' ünvanını taşıyan karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro, kullancıları tarafından olumsuz olarak değerlendirilmeye devam ediyor.

Bakanı Kacır açıkladı: Tuva Cihangir Atasever'in uzaya çıkış tarihi belli oldu Bakanı Kacır açıkladı: Tuva Cihangir Atasever'in uzaya çıkış tarihi belli... Haberi Görüntüle

APPLE PRO VISION KULLANICILARI İADE ETMEYE BAŞLADI

Apple, uzun aradan sonra 'Artırılmış gerçeklik' kullanımda adeta yeni dönem başlattığı Apple Vision Pro 'Karma gerçeklik gözlüğü' satın alanlar tarafından birer birer iade edilmeye başlandı.

2 Şubat tarihinde ABD'de 3 bin 500 dolardan satışa sunulan 'Karma gerçeklik gözlükleri', geçtiğimiz yıl Apple CEO'su Tim Cook tarafından ''Bilgi işlemde yeni bir çağın başlangıcı'' olarak nitelendirilmişti.

Apple Vision Pro kullanıcılarına, uygulamalar ve ekranlar gibi dijital içerikleri 'Fiziksel dünya' içerisine yerleştirerek artırılmış gerçeklik deneyimini yaşama imkanı sunuyor. Cihazı satın aldıktan sonra iade eden kişilerden bazıları, özel uygulamaların eksikliğinden dolayı cihazın kullanışlı olmadığını belirtti.

NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi Haberi Görüntüle

KULLANICILAR BAŞ VE GÖZ AĞRISINDAN ŞİKAYETÇİ

Teknolojide adeta yeni bir dönem başlatan Apple Pro Vision gözlükleri her ne kadar endüstri uzmanları tarafından beğenilse de, bazı kullanıcılar baş ve göz ağrısına sebebiyet verdiğini ifade etti.

Apple Pro Vision gözlüğünü iade eden kişilerin iade etmesindeki en büyük sebeplerin ağırlık, ışık sızıntısı, baş ağrısı, göz yorgunluğu ve rahatsız olduğu ifade edildi. Gözlük ağırlığının ve yükün ön kısımda olması nedeni ile baş ağrısına ciddi anlamda sebebiyet verdiği ifade edildi.

The Verge'de ürün müdürlüğü yapan bir kişinin açıklamasına göre, ürünü kullanmanın gözde damar çatlamasına neden olduğunu belirtildi. 

En az üç kişinin daha gözünde benzer bir kırmızılık gördüğünü belirten The Verge ürün müdürü, gözlüğü iade eden kullanıcılarından Ortolani de gözlüğün aşırı derecede 'Rahatsız' olduğu, tasarım ve kayışlarından dolayı kısa süre için bile olsa Apple Pro Vision gözlüğünü takmanın rahatsızlık verdiği ifade edildi.

NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi NASA'dan kara delik simülasyonu! Esrarengiz yapının çekim gücü simüle edildi Haberi Görüntüle

FİYATINA KIYASLA YETERİNCE VERİMLİLİK SAĞLAMIYOR

Apple Pro Vision gözlüğüne gelen bir şikayet ise 'Fiyatına kıyasla yeterince verimlilik sağlamaması' oldu.

Apple'ın 200 bin adet Vision Pro sattığı açıklanırken, bunun yüzde kaçının iade edildiği Apple tarafından açıklanmasa da, Cult Of Mac haber sitesi üzerinden yapılan ankette kullanıcıların yüzde 45'inin iade etmeyi planladığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

2

1

1

1

1

1

1

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Loading