Yandex Metrica

Sitede Ara

Ankara'da kritik temas! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'la görüşecek: Gündem Gazze

Ankara'da kritik temas! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'la görüşecek: Gündem Gazze

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Ankara’ya gelecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mahmud Abbas ile yapacağı kritik görüşmede, ateşkes konusundaki son durum ve Türkiye'nin garantörlük önerisi ele alınacak. Görüşmede, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılabilecek adımlar da konuşulacak.

Gündem

14.05.2024, 12:03

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 5 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve sivlleri hedef alan terör devleti, şu ana kadar 30 binden fazla masum Filistin halkını katletti. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, yardım malzemelerine ulaşmak isteyen Filistin halkını gözünü kırpmadan vururken Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Çocuklar aç ve susuz ayrıca salgın hastalıklar iyice artmaya başladı.

Savaşın başından bu yana barışçıl bir tavır sergileyen ve Gazze'nin yanında saf tutan Türkiye, Filistin halkı için yardım malzemeleri gönderdi. Akan kanın durması için yoğun gayret gösteren Türkiye, bu anlamda elini taşın altına koyup Batı'ya birçok kez çağrıda bulunup garantörlük yapabileceğini teklif etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu anlamda dünya liderleriyle birçok kez ikili temaslarda bulunup savaşın sona ermesi için büyük gayret gösterdi.

19 Mayıs 2024 otobüler ücretsiz mi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 19 Mayıs 2024 otobüler ücretsiz mi? 19 Mayıs Gençlik ve... Haberi Görüntüle

MAHMUD ABBAS TÜRKİYE'YE GELİYOR

Bu kapsamda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye önemli bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'ı 7 aylık bir aranın ardından bugün Beştepe'de ağırlayacak.

Zehir tacirlerine büyük darbe! NARKOÇELİK ile 20 ilde 366 kişi yakalandı Zehir tacirlerine büyük darbe! NARKOÇELİK ile 20 ilde 366 kişi... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mahmud Abbas ile yapacağı kritik görüşmede, ateşkes konusundaki son durum ve Türkiye'nin garantörlük önerisi ele alınacak. Adil ve kalıcı barışın tek yolunun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla mümkün olabileceği bir kez daha anlatılacak. Erdoğan-Mahmud Abbas görüşmesinde, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılabilecek adımlar da konuşulacak.

Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: ÜLKEMİZDE AĞIRLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

''Gerek yaralıların ülkemize sevkinde gerekse Gazze’ye gönderdiğimiz insani yardımların ulaştırılmasında Mısır’ın ciddi destekleri oldu. Yarın da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı bu konuları istişare etmek üzere ülkemizde ağırlayacağız.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading