Yandex Metrica

ABD'den Suriye'de hava harekatı: 'Çok sayıda İran hedefi vuruldu'

ABD'den Suriye'de hava harekatı: 'Çok sayıda İran hedefi vuruldu'

ABD, öldürülen 3 askerine misilleme olarak Suriye'deki İran hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

Dünya

08.02.2024, 21:39

ABD, Ürdün-Suriye sınırındaki üssüne yapılan saldırının ardından İran hedeflerine saldırı başlattı. Suriye'nin Deyrizor bölgesinde bulunan Meyadin ilçesi çevresi ABD'nin hedefi oldu. İran destekli güçlere ait 11 hedef vurulurken ABD'den saldırıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Irak ve Suriye’de İran destekli milislere yönelik günler sürecek uzun bir harekat kapsamında ABD hava saldırıları başladı." denildi. Saldırıya İsrail uçaklarının da katıldığı bildiriliyor. İsrail savaş uçakları, Suriye'deki İran destekli milislere ait bazı noktaları vurdu.

İsrail'de üst düzey gerginlik: İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'den Netanyahu'ya eleştiriler İsrail'de üst düzey gerginlik: İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'den Netanyahu'ya eleştiriler Haberi Görüntüle

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA

CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

Saldırılarda ABD'den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı ve 125'ten fazla güdümlü bombanın kullanıldığı belirtilen açıklamada, hedeflenen bölgelerde kumanda ve kontrol merkezlerinin, roket ve füzeler ile insansız hava araçlarının vurulduğu ifade edildi.

Afganistan'da insani yıkım: Sel suları 300'den fazla kişiyi hayattan kopardı Afganistan'da insani yıkım: Sel suları 300'den fazla kişiyi hayattan kopardı Haberi Görüntüle

BIDEN: BENİM TALİMATIMLA VURULDU

ABD Başkanı Joe Biden, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Biden, 3 ABD askerinin öldüğü saldırının İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) destekli milis gruplarca gerçekleştirildiğini savundu ve söz konusu askerlerin cenaze törenine henüz katıldığını belirtti.

Bu saldırıya verecekleri karşılık konusunda, "Bu öğleden sonra benim talimatımla ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki DMO ve ona bağlı milis gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya bugün karşılık vermeye başladık, bu karşılık bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ortadoğu'da askeri bir çatışma peşinde olmadığını kaydeden Biden, bununla birlikte Amerikan askerlerini hedef alanlara karşılık vereceklerini vurguladı.

Putin'den dünyayı alarma geçiren hamle! Rus ordusuna emri verdi Putin'den dünyayı alarma geçiren hamle! Rus ordusuna emri verdi Haberi Görüntüle

IRAK: BU SALDIRILAR EGEMENLİĞİMİİZN İHLALİDİR

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın batısındaki Enbar'a bağlı Kaim ve sınır bölgelerinin ABD uçakları tarafından saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Bu saldırılar, Irak'ın bölgede istikrarı sağlamaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Bu, Irak'ın egemenliğinin ihlali ve Irak hükümetinin çabalarının baltalanması anlamına geliyor." dedi.

Söz konusu ABD saldırılarının Irak'ı ve bölgeyi istenmeyen sonuçlara sürükleyen bir tehdit olduğuna dikkati çeken Resul, bunun sonuçlarının Irak ve bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından vahim olacağını kaydetti.

Soykırımcı İsrail'den Refah'a saldırı: Yine çocukları hedef aldılar Soykırımcı İsrail'den Refah'a saldırı: Yine çocukları hedef aldılar Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

ABD'ye ait Kule 22 adlı üsse düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

ABD yönetimi, söz konusu saldırıya karşılık olarak çok katmanlı ve zamana yayılmış şekilde saldırılar düzenleyeceğini ve İran destekli grupların hedef alınacağını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading