Yandex Metrica

WhatsApp'tan 'gizli kod' özelliği: Oluşturduğunuz kodlarla sohbetlerinizi kilitleyin

WhatsApp'tan 'gizli kod' özelliği: Oluşturduğunuz kodlarla sohbetlerinizi kilitleyin

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğini tanıttı. Gizli kod özelliği ile birlikte, kullanıcılar oluşturdukları kodlarla sohbetlerini daha güvenli hale getirecek.

Teknoloji

28.04.2024, 15:34

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda gizlilik konusunda birçok özelliği uygulamaya getirmişti. Sohbet kilidi isimli özellik, istenilen sohbetleri kilitlemeye yardımcı oluyordu. Kilidi açabilmek için ise Face ID, parola, parmak izi gibi şeyler gerekiyordu.

Şirket, sohbet kilidi özelliğine önemli bir güncelleme yaparak, yenilik getirdiğini açıkladı. Yeni özellikle birlikte, kilitli sohbetler daha güvenlikli olacak. 

Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona oy verecek Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona... Haberi Görüntüle

KULLANICI GİZLİ KOD OLUŞTURACAK

Gizli kod isminin verildiği yeni özellik sayesinde, kullanıcılar kendi oluşturacakları kodlarla sohbetlerini güvenlik altına alacak. WhatsApp, özelliği “Kilitli sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu” olarak tanımlıyor.

Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Haberi Görüntüle

WHATSAPP'TAN GİZLİ KOD AÇIKLAMASI

Şirketten yeni özellikle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Geçtiğimiz aylarda, insanların hassas konuşmalarını korumasına yardımcı olmak için Sohbet Kilidi'ni kademeli olarak kullanıma sunduk. Bugün, bu sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu bir başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu olan gizli kodu kullanıma sunuyoruz.

Gizli kod sayesinde artık kilitli sohbetlerinize ekstra bir gizlilik katmanı eklemek için telefonunuzun kilidini açarken kullandığınızdan farklı olan benzersiz bir şifre belirleyebileceksiniz. Kilitli Sohbetlerinizin sadece gizli kodunuz arama çubuğuna yazıldığında keşfedilebilmesi için, Kilitli Sohbetler klasörünü sohbet listenizden gizleyebileceksiniz. Bu sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa bunların sohbet listenizde görünmeye devam etmesini seçebilirsiniz. Kilitlemek istediğiniz yeni bir sohbet olduğunda, artık sohbetin ayarlarına gitmek yerine kilitlemek için sohbete uzun basabilirsiniz.

Topluluğumuzun Sohbet Kilidi'ni sevmesinden memnuniyet duyuyoruz ve gizli kodun onlara daha da faydalı olacağını umuyoruz. Gizli kod bugün kademeli olarak kullanıma açılıyor ve önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanılabilir olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading