Yandex Metrica

WhatsApp yazışmaları yüzünden işten kovulan işçi Anayasa Mahkemesi tarafından haklı bulundu

WhatsApp yazışmaları yüzünden işten kovulan işçi Anayasa Mahkemesi tarafından haklı bulundu

Ordu'da, bir şirket yetkilisinin gördüğü WhatsApp yazışmasının ardından işten çıkarılan işçi konuyu mahkemeye taşıdı. Anayasa Mahkemesi, işçiyi haklı buldu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:48

Whatsapp yazışmalarının şirket yetkili tarafından görülmesi üzerine işten çıkarılan çalışanın haklarının ihlal edildiğine karar verildi.

WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! Haberi Görüntüle

22 KASIM'DA İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞTİ

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Ordu'daki devlet hastanesinde özel şirket bünyesinde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan kişinin, 16 Kasım 2017'de gerçeğe aykırı beyanla izin almaya çalıştığı ve WhatsApp üzerinden çalışma arkadaşları ile şirket yetkililerine iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle savunması istendi. Bu kapsamda 21 Kasım'da savunmasını gönderen çalışanın, 22 Kasım'da iş akdi feshedildi.

Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Haberi Görüntüle

İŞE İADE DAVASI KABUL EDİLDİ

Bunun üzerine işe iade davası açan kişinin, Ordu İş Mahkemesince haklı bulunmasıyla işe iade davası kabul edildi. Kararın istinafa taşınması üzerine Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesi ise feshin haklı sebebe dayandığına karar vererek, yerel mahkeme kararını kaldırdı.

Kararın kesinleşmesinin ardından kişi, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) hak ihlali iddiasıyla bireysel başvuru yaptı.

Başvuruyu inceleyen Yüksek Mahkeme, Anayasa'nın 20. maddesinde güvence altına alınan özel hayata saygı ile Anayasa'nın 22. maddesinde güvence altına alınan haberleşme hürriyeti hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading