Yandex Metrica

Whatsapp Rekabet Kurumu'nun açıklamasını yalanladı

Whatsapp Rekabet Kurumu'nun açıklamasını yalanladı

Whatsapp, Rekabet Kurumu'nun sözleşmenin Türkiye'de uygulanmayacağı yönündeki açıklamalarını yalanladı. Konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Teknoloji

23.01.2024, 17:30

WhatsApp, Rekabet Kurumu'nun 'Sözleşme Türkiye'de Uygulanmayacak' açıklamasını yalanladı. Anlık mesajlaşma programı WhatsApp'ın, büyük tepki çeken sözleşme dayatmasında geri adım attığı, kullanıcı bilgilerinin işlenerek 'veri hırsızlığı' için onay dayatmasında bulunan güncellemeyi Türkiye'de yürürlüğe sokmayacağı iddia edilmişti. Yeni Şafak'ın Rekabet Kurumu yetkililerinden aldığı bilgiye dayanarak yayınladığı iddiayı, HaberTürk'ün ulaştığı WhatsApp yöneticileri yalanladı. 

WhatsApp yetkilileri, veri hırsızlığına yol açan düzenlemeyi Türkiye'de uygulayıp uygulamayacaklarına henüz karar vermediklerini bildirdi. Buna göre WhatsApp, çok tartışılan kuralların Türkiye'de uygulanmayacağına dair bir karar almadığını Rekabet Kurumu'na iletti. 

KESİN KARAR VERİLMEDİ, GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

ABD'li şirketin Habertürk'e yaptığı açıklama şu şekilde;

"Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz."

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalar, Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamalar ile zıt yönlü olsa da şu an için kesinleşmiş bir karar olmadığına vurgu yapılması, WhatsApp'ın Türkiye'yle ilgili kararının değişebileceğini gözler önüne seriyor. Bu meselenin nasıl sonuçlanacağını ancak zaman gösterecek.

Yeni Şafak'ın iddiasına göre Rekabet Kurumu'nun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp temsilcileri, güncellemenin Türkiye'de uygulanmayacağını öne sürdü. Bu nedenle WhatsApp'a bu aşamada herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.

Mevcut bilgilere göre WhatsApp'ın tepki çeken gizlilik sözleşmesi Türkiye'yi kapsamayacak. Türkiye'deki kullanıcılar, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacak ve WhatsApp'ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecek.

Sosyal medya platformu Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp'ın tepki çeken gizlilik sözleşmesinin imzalanması için uzattığı süre 15 Mayıs'ta sona erdi. Şirket, sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarında kısıtlamaya gideceğini açıklarken, Rekabet Kurulu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin istisna tutulduğu gizlilik sözleşmesi nedeniyle ocak ayında soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda şirketten bilgi ve belge talep edilmiş, WhatsApp yetkilileri de gerekli belgeleri Rekabet Kurumu'na göndermişti. Kurum yetkilileri konuya ilişkin şöyle bilgi verdi:  

"WhatsApp tarafından Kurumumuza yapılan bilgilendirme çerçevesinde güncellemenin, 15 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceği ve tüm kullanıcıların WhatsApp'ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edebilecekleri, bu kapsamda Türkiye'deki kullanıcıların, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacakları anlaşılmıştır. Dolayısıyla bu aşamada WhatsApp'ın güncellemeye yönelik küresel politikasından Türkiye'yi hariç tuttuğu söylenebilecektir. Bununla birlikte WhatsApp'ın ilerideki günlerde konuya ilişkin olarak Türkiye'deki kullanıcıları bilgilendirmesinin faydalı olacağını tahmin ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading