Yandex Metrica

Uluslararası uzay istasyonunda filmleri aratmayan anlar! Rus uzay aracı sayesinde kazadan kurtuldular

Uluslararası uzay istasyonunda filmleri aratmayan anlar! Rus uzay aracı sayesinde kazadan kurtuldular

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun 11 Kasım günü yörüngesinde acil değişiklik yapmak zorunda olduğunu bildirdi. Bunun nedeniyse Çin’in 2007 yılında roketle patlattığı bir uydunun enkazının İstasyon'un yörüngesinde olmasıydı. Yani uzay çöpleri sadece dünyamız için değil, uzayın kendisi için de tehlike arz ediyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:18

Birçok alanda yer çekimsiz ortamda bilimsel çalışmaların yapıldığı yer olan Uluslararası Uzay İstasyonu, tarihi boyunca çeşitli tehlikelerle yüz yüze geldi. Bu tehlikelerden biri de 11 Kasım'da yaşandı. ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) o sırlarda yörüngede olan Rus uydusu sayesinde manevra yaptı ve olası bir çarpışmadan kurtuldu.

ıss

Elon Musk'tan yeni devrim: Gelecek yıl Tesla araçlarını insansı robotlar üretecek! Elon Musk'tan yeni devrim: Gelecek yıl Tesla araçlarını insansı robotlar... Haberi Görüntüle

RUS PROGRESS KARGO ARACI ISS'İ KURTARDI

Fengyun-1C isimli uydunun parçalarıyla çarpışmamak için yapılan manevra, İstasyon’a bağlı Rus Progress isimli kargo uzay aracı sayesinde gerçekleştirildi. Uzay aracı, 6 dakikadan daha fazla süre boyunca roketlerini ateşledi. Böylece İstasyon’un hızı saniyede 0,7 metre daha arttı ve yörüngesinin 1,2 kilometre üstüne çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading