Yandex Metrica

Tesla, robot endüstrisine mi girecek?

Tesla, robot endüstrisine mi girecek?

Tesla, The Boring Company ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu ve sahibi olan ünlü milyarder Elon Musk, dün gerçekleşen Tesla AI etkinliğinde sahneye çıkarak Tesla Bot isimli 'insansı robotu' duyurdu.

Teknoloji

23.01.2024, 17:50

Tesla Bot, şirketin araçları için kullandığı otopilot teknolojisindenfarklı olarak yapay zeka sistemi üzerinde çalışıyor. Robot, insanlar için tehlikeli ve tekrarlayan görevleri yapmak için tasarlanmış. Musk, 'lütfen o civatayı al ve anahtarları arabaya tak' gibi basit komutları vererek bu Tesla Bot'un yönetilebileceğini ifade etti. Ayrıca robot, alışveriş yapmak gibi eylemleri de yerine getirecek.

Musk, etkinlik sırasında robotun yalnızca basit bir görüntüsünü sundu. Fakat nasıl görüneceği ve hangi detaylar içereceğiyle alakalı çalışmalar Tesla cephesinde tamamlanmış durumda. Boyu 1.72 ve ağırlığı 57 kg olan Tesla Bot, yüz kısmına yerleştirilen bir ekrandan bilgilendirme yapıyor.

Elon Musk, Tesla Bot'un bir prototipini gelecek yıla kadar hazır hale getirmeyi planladığını ancak bunun gibi iddialı projeler için gecikmelerin sürpriz olmayacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading