Yandex Metrica

NASA duyurdu! Dev delik Dünya'dan 20 kat büyük: Manyetik alanı, uyduları ve teknolojiyi etkileyecek

NASA duyurdu! Dev delik Dünya'dan 20 kat büyük:  Manyetik alanı, uyduları ve teknolojiyi etkileyecek

Teknoloji

03.05.2024, 14:07

NASA Dünya'dan 20 kat daha büyük olan dev bir koronal deliğin bir hafta içinde ikinci kez Güneş'in manyetik alanından geçtiğini bildirdi. 

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

DÜNYA'YA RÜZGARLAR GÖNDERİYOR

Koronal delik isimli oluşum saatte 1.8 milyon saatlik hızla Dünya'ya rüzgarlar gönderiyor. 

Bilim insanlarının yakından takip ettiği koronal deliğin Dünya'nın manyetik alanını, uydularını ve teknolojilerini etkilemesi bekleniyor. 

Keşfedilen ilk delliğin Dünya'dan 30 kat daha büyük olduğu ve Arizona'daki büyük rüzgarları tetiklediği belirtildi. 

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

'ŞEKLİ DEĞİL, GÖRÜLDÜĞÜ YER NADİR'

İkinci delik ise Ekvator'da görülürken London Üniversitesi'nden Daniel Verscharen, deliğe dair şu ifadeleri kullanmıştı:

Koronal deliğin şekli özel değil, ancak görüldüğü yer oldukça nadir.

Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona oy verecek Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona... Haberi Görüntüle

O TARİHLERDE ŞİDDETLİ RÜZGARLAR GÖRÜLEBİLİR

Verscharen, ayrıca, Dünya genelinde önümüzdeki cuma ve cumartesi sabahı arasında şiddetli rüzgarlar görülebileceğini söyledi. 

İki delik de NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından görüntülendi. NASA'ya göre koronal delikler yüksek hızlı Güneş rüzgarları oluşturuyor.

Yapılan açıklamada "Anormal ultraviyole ışınlarını incelerken bir anda karanlıkta belirdiler ve o anarda yüksek hızda rüzgarlar Dünya'ya doğru gelmeye başladı" ifadelerine yer verildi.

Koronal delikler Güneş'in çevresinde yaygın olarak görülebilir. Her ne kadar görüldüğü yerler farklı farklı olsa da genellikle Kutup dairelerinde görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading