Yandex Metrica

Milyonların kullandığı WinRAR'da önemli bir güvenlik açığı tespit edildi! Aman dikkat

Milyonların kullandığı WinRAR'da önemli bir güvenlik açığı tespit edildi! Aman dikkat

WinRAR programı, CVE-2023-40477 kodlu güvenlik açığı nedeniyle büyük bir güvenlik riski taşıyor. Bu açık bilgisayar korsanlarının rastgele kod yürütmesine izin verebilecek nitelikte.

Teknoloji

02.05.2024, 14:31

Dünya genelinde 500 milyon kullanıcının tercih ettiği popüler dosya sıkıştırma programı WinRAR, ciddi bir güvenlik açığı ile sarsıldı. CVE-2023-40477 referans numarasıyla adlandırılan bu açık bilgisayar korsanlarının hedef sistemde rastgele kod yürütmesine izin verebilecek kritik bir durumu temsil ediyor.

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Haberi Görüntüle

UZMAN BİRİ SORUNU ŞİRKETE İLETTİ

Bu kritik açık, "goodbyeselene" takma adını kullanan araştırmacı tarafından tespit edilerek Zero Day Initiative ekibine bildirildi. Uzman sorunun detaylarını WinRAR'ın geliştiricisi olan RARLAB şirketine iletti.

Bu tehlikeye karşı RARLAB, WinRAR 6.23 sürümünü yayınlayarak güvenlik açığını kapattı. WinRAR kullanıcılarının, herhangi bir olası saldırıya karşı korunması için programlarını güncellemeleri güçlü bir şekilde tavsiye ediliyor. 

Yeni sürüme resmi web sitesi üzerinden ulaşmak mümkündür. Güvenlik açığından kaynaklanan riskleri en aza indirmek ve bilgisayarlarınızı korumak adına güncellemeyi ihmal etmemeniz öneriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading