Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.82

%-0.2 expand_more

ALTIN

2529.00

%0.02 expand_less

BIST

10891.42

%0 expand_less

BTC ($)

67901.04

%0.66 expand_less

Mars'ta inanılmaz keşif! Bilim insanları resmen açıkladı! Bir ülke büyüklüğünde

Mars'ta inanılmaz keşif! Bilim insanları resmen açıkladı!  Bir ülke büyüklüğünde

Avrupa Uzay Ajansı ve Rusya Uzay Ajansı birlikteliğiyle Mars'ta yütüyülen misyon kapsamında yeni bir keşfe imza atıldı. ExoMars Trace Gas Orbiter isimli uzay aracı, kızıl gezegende ülke büyüklüğünde su rezervi keşfetti.

Teknoloji

10.02.2024, 15:58

Bilim insanları özellikle son yıllarda Mars'a özel ilgi gösteriyor. Bu kapsamda kızıl gezegende birçok Mars misyonu düzenleniyor. Zaman zaman yeni keşifler dünya ile paylaşılıyor.

Dün yapılan açıklamalara göre de bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Rus Uzay Ajansı (Roskosmos) tarafından ortak yürütülen bir görev kapsamında Mars’ta Hollanda büyüklüğünde bir su rezervi bulunduğu duyuruldu.

mars su

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

KEŞİF LOKASYONU PAYLAŞILDI

Yapılan açıklamalarda keşfedilen su rezervinin Mars’ın Valles Mallineris isimli kanyonunda keşfedildiği ifade edildi. Güneş sisteminde bulunan en büyük kanyon olan Valles Mallineris, Mars’ın ekvatorunun güneyinde yer alıyor ve ABD’de bulunan Büyük Kanyon’dan 10 kat daha uzun ve 5 kat daha derin bir alanda bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading