Yandex Metrica

İstanbul Havalimanı'nda tarihi teknoloji ilk kez test edilecek!

İstanbul Havalimanı'nda tarihi teknoloji ilk kez test edilecek!

Kullanıcılarına yüksek hızda veri hizmeti sağlayacak 5G teknolojisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı törenle ilk kez İstanbul Havalimanı'nda test edilecek.

Teknoloji

13.02.2024, 15:00

Türkiye'de hizmet veren Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell operatörleri, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı tanıtım töreniyle ilk kez 5G hızını havalimanı yolcularının kullanımına sunacak.

İlk etapta test amaçlı faaliyete geçmesi beklenen 5G şebekesi ile birlikte cep telefonu bu teknolojiye uyumlu yolcular 5G hızını test edebilecek.

İstanbul Havalimanı'nı kullanan yolcuların telefonlarında ilk kez "5G" ibaresi görülecek.

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

BİRÇOK AVANTAJ SAĞLAYACAK

5G Teknolojinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte elektronik haberleşme sektörü şu anki ses, veri ve görüntü iletiminde çok daha ileri bir boyuta geçecek. 5G teknolojisi bugün üzerinde çalışılan nesnelerin interneti, yapay zeka, makineler arası iletişim, makine öğrenmesi gibi alanlarda da yenilikleri hızlandıracak. 4G olarak adlandırılan dördüncü nesilde saniyede 550-800 megabaytlık veriyi iletebilme olanağı sağlandı. 5G olarak tanınan beşinci nesil teknoloji ise normal olan 6 gigahertz frekans bandından daha fazla olarak hizmet verirken, 10 gigabayt veri gönderme kapasitesi bulunuyor. Yeni teknoloji bir saniyede 20 gigabaytlık veri indirme hızına sahip olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading