Yandex Metrica

İnsansız deniz araçları Mavi Vatan'ı koruyacak

İnsansız deniz araçları Mavi Vatan'ı koruyacak

İHA ve SİHA'lardan sonra yeni gururumuz insansız deniz araçlarımız olacak. Bu araçlar otonom sistemleri ile Mavi Vatan'ı koruyacak.

Teknoloji

18.03.2024, 18:41


Türkiye, havada ve karada etkili bir şekilde operasyon yürüttüğü gibi denizlerde de insansız araçlarla etkin operasyonlar yürütmeye hazırlanıyor. Operasyonlarda insansız araçlar hedefi doğrultusunda Türk savunma sanayisinin ortaya koyduğu insansız deniz aracı çözümlerine 2 yeni araç daha eklenecek.

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

ASELSAN VE SEFİNE TERSANESİ MAVİ VATAN İÇİN ÇALIŞIYOR

ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi, Mavi Vatan'ın güvenliği için işbirliği geliştirdi. Türk savunma sanayisi alanında önde gelen çözümlere imza atan ülkemizin 2 dev şirketi, birlikte insansız deniz araçları yapım çalışmalarına başladı.

Üretimine başlanan insansız deniz araçları, otonom keşif-istihbarat, su üstü harbi, su altı harbi, üs/liman/kritik tesis ve yüksek değerli yüzen platformların korunması gibi krtik misyonlarda kullanılacak.

SEFİNE Tersanesi'nde düzenlenen resmi törenle birlikte Otonom ve Sürü Yetenekli Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı'nın blok birleştirme faaliyetlerine başlandı. Bu kapsamda Otonom ve Sürü Yetenekli İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı'nın da sac kesim işlemi gerçekleştirildi.

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

YÜKSEK HIZ VE MANEVRA KABİLİYETİ

Her iki araç da 40 knotu (saatte 74 kilometre) aşan seviyelerde yüksek hızla ilerleyebiliyor. 600 deniz mili menzili aşan yerli otonom araçlar, ikmale gerek duymadan aralıksız 4 güne yakın hizmet kabiliyetiyle donanacak.

İnsansız deniz araçları, yüksek manevra kabiliyeti ve hızlarıyla en zorlu deniz koşullarında bile kusursuz bir görev ve seyir icra edecek.

WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! Haberi Görüntüle

EŞZAMANLI SEYİR VE HAREKAT

Milli imkanlarla geliştirilen otonom insansız deniz aracı, görevlerde elde ettiği görüntüleri harekat merkezine eşzamanlı olarak aktarabilecek. Diğer yandan su üstü düşman ya da dost unsurları algılayarak sınıflandırabilecek.

İletişimin kopması durumunda ise sabit ya da hareketli engellerden kaçarak otonom seyir ve harekatına devam edecek. İnsansız deniz araçları, otonomi yazılımıyla birlikte üzerindeki sensörlerden algıladıklarına göre adaptif seyir yapacak ve deniz trafik kurallarına göre otonom ilerleyebilecek.

Su üstü harbi kabiliyetinin etkin düzeyde kazandırılması için ROKETSAN'ın taktik füze sistemi ve ASELSAN'ın stabilize makineli tüfek sistemi STAMP ile su üstü harbinde, üs, liman, kritik tesis ve yüzen platformların otonom olarak korunması sağlanacak.

Su üstü harbi amaçlı tasarlanan otonom deniz aracı genişletilebilir platform ile trimaran (üç gövdeli tekne) formuna dönüştürülebilecek. Böylece faydalı yük kapasitesi arttırılacak farklı silah ve sistem kullanılmasına imkan tanınacak. Araç, elektronik harp, su altı harbi ve mayın harbi fonksiyonlarını da etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading