Yandex Metrica

Google desteği resmen sona erdi, bu cihazlarda güncelleme olmayacak, telefonlarınız yüksek risk altında

Google desteği resmen sona erdi, bu cihazlarda güncelleme olmayacak, telefonlarınız yüksek risk altında

Google, Chrome 120 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı Android cihazlar için desteğini sonlandırdı. İşte desteği sona eren işletim sistemleri.

Teknoloji

30.03.2024, 16:24

Google, uzun yıllardır tüm platformlarda Chrome tarayıcısını düzenli olarak güncelliyor. Her güncelleme optimizsyonların yanı sıra yeni özellikleri de beraberinde getirirken, 2023'ün bitimine doğru bir önemli güncelleme daha yayınlandı.

Arama devi, Chrome 120 güncellemesini dünyadaki tüm kullanıcılar için yayınladı. PC'nin yanı sıra artık Android ve iOS kullanıcıları da uygulama mağazasından Chrome tarayıcısını son sürüme yükleyebilir. Ancak bu güncelleme ile birlikte bazı cihazlar için desteğin sona erdiğini de belirtmekte fayda var.

Google, Chrome tarayıcısının en son sürümü olan Chrome 120'yi yayınladı. Bu güncelleme, Android 7.0/7.1 çalıştıran cihazlar için desteğin sona ermesini içeriyor. Ayrıca, 10 güvenlik açığını da düzeltiyor.

ANDROİD 7.0/7.1 DESTEĞİ SONA ERDİ

Android 7.0/7.1, 2016 yılında piyasaya sürüldü. Bu nedenle, artık oldukça eski bir sürüm olarak kabul ediliyor. Google, bu sürüm için Chrome 120 güncellemesini yayınlamayacak. Android 7.0/7.1 çalıştıran kullanıcılar, Chrome 119'da kalmaya devam edecekler.

GÜVENLİK AÇIKLARI DÜZELTİLDİ

Chrome 120 güncellemesi, 10 güvenlik açığını da düzeltiyor. Bu açıklar, kötü niyetli kişilerin kullanıcıların verilerini çalmasına veya cihazlarına zarar vermesine neden olabilirdi.

GÜNCELLEMEYİ NASIL YÜKLEYEBİLİRSİNİZ?

Chrome 120 güncellemesi, otomatik olarak yüklenecektir. Ancak, güncellemeyi hemen yüklemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

PC'ler için:

  • Chrome tarayıcısını açın.
  • Menü simgesine tıklayın.
  • Yardım'a tıklayın.
  • Chrome Hakkında'ya tıklayın.

Mobil cihazlar için:

  • App Store veya Google Play Store'u açın.
  • Chrome uygulamasını bulun.
  • Güncelle'ye tıklayın.

Chrome 120 güncellemesini yüklemek, tarayıcınızı daha güvenli ve verimli hale getirmenin en iyi yollarından biridir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading