Yandex Metrica

Facia Uzay İstasyonu'nu teğet geçti

Facia Uzay İstasyonu'nu teğet geçti

Dünya'nın yörüngesinde astronotlara ev sahipliği yapan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda felaket teğet geçti. Bir uzay enkazı istasyona çarptı. Kırmızı alarm verilmesine neden olan kazadan ilk görüntü yayınlandı.

Teknoloji

23.01.2024, 17:31

Dünya'nın yörüngesinde görev yapan uzay istasyonu ISS'de felaket kıl payı önlendi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlı bir robot kol uzay çöpünün hedefi oldu. Çarpışma sonrası robot kol hasar gördü.

Yetkililer bu kazayı günler sonra fark edebildi. Kanada Uzay Ajansı (CSA), 12 Mayıs'ta 'rutin bir inceleme sırasında' hasarı fark etti ve kazaya ait fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı.

CSA'dan konu ile ilgili yapılan paylaşımda çarpışmaya rağmen, devam eden analizin sonuçlarının, kolun performansının etkilenmediğini gösterdiğini söyledi. CSA, söz konusu robotik kolun çarpışmaya rağmen planlanan operasyonlarını sürdüreceğinin de altını çizdi.

Uzmanlar söz konusu uzay çöpünün astronotlara ev sahipliği yapan modüle çarpmasının bir felaket ile sonuçlanabileceğini açıkladı.

UZAY İSTASYONU EN KALABALIK GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Geçtiğimiz haftalarda SpaceX mekiğinin ISS'ye ulaşması ile birlikte uzaydaki astronot sayısı 11’e yükselmişti. Uzaydaki en kalabalık nüfus ise 13 kişi ile 2011 yılında olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading